Lekkere havermoutkoekjes

Mmm, alweer een fijn receptje voor echt lekkere havermoutkoekjes gevonden.

Ideale koekjes voor iedereen die zijn eerste stapjes wilt zetten richting iets gezonder leven. T’ is met havermout, maar ook met bloem en suiker, dus hardcode healthy zijn ze niet, maar l├ękker en iets gezonder en voedzamer dan de meeste koeken uit de winkel zijn ze wel. En op deze manier kunt ge rustig wennen aan de smaak en structuur van havermout, dus het is alvast een goede eerste stap naar gezonder denk ik dan.

Nodig:
220g zelfrijzende bloem
100g havermoutvlokken
50g Amandelmeel
2 eieren
60g honing
60g kokosbloemsuiker
100g boter
100g pure chocolade
1 snuifje zout

Doen:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter op met de suiker en het snuifje zout. Roer de eieren er een voor een door tot een glad beslag. Voeg de bloem en havermout toe en vervolgens ook het Amandelmeel en de honing. Kneed tot deeg en meng tenslotte de grof gehakte chocolade toe.

Verdeel het deeg in hoopjes op een bakplaat en bak in 15 minuten goudbruin.

Super lekker en als je kan wachten tot ze afgekoeld zijn, zijn ze ook nog’s lekker knapperig! Smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *