Must do: Voka Open Bedrijvendag

Voor wie nog niet weet wat doen dit weekend, alvast een gouden tip: Aanstaande zondag kan je op ontdekkingstocht gaan in meer dan 300 bedrijven, tijdens de jaarlijkse Voka Open Bedrijvendag.

Pralines maken, rondlopen in het dierencrematorium, de fabriek van Dovy Keukens bezoeken of een blik achter de schermen bij het distributiecentrum van Delhaize of in de snoepfabriek. Het kan allemaal. Zelfs de brandweer zet z’n deuren wagenwijd open. Op sommige plekken zal je mond alvast openvallen van verbazing.

….Of dat was toch het geval bij mij, toen ik samen met enkele andere lucky basterds een sneak preview kreeg bij Belgocontrol. Je weet wel, die toren in Steenokkerzeel die er voor zorgt dat alles volgens plan verloopt in ons Europese luchtruim.

Vanuit de controletoren kregen we een indrukwekkend zicht (mét prachtig roos-rood-oranje luchtspektakel!) op de start- en landingsbanen. We kregen meer te horen over welke skills die je nodig hebt om luchtverkeersleider te worden (ik zal nooit aangenomen worden) en mochten we een blik werpen in het training center.

img_7024 img_7018 img_7025  img_7039 img_7042 img_7043 img_7047 img_7045

Ik was super blij dat ik er bij mocht zijn, want ik sta bijna elke week wel’s stil op de Tervuursesteenweg, naast de toren, onder de landingsbaan. Elke keer ben ik mega gefascineerd door al die vliegtuigen zo een meter boven mijn hoofd. Nu kon ik het allemaal bekijken vanuit een ander perspectief. Razend interessant én een unieke ervaring.

Wegens grote populariteit zit het programma bij Belgocontrol al vol voor dit jaar (noteer alvast in je agenda voor 2017!), maar ik ben er zeker van dat je nog iets anders leuks vind. Check de site, maak uw keuze en schrijf je snel in! Eerder van het last-minute type? Geen probleem! Er zijn ook heel wat bedrijven waar je gewoon binnen- en buiten kan wandelen, zonder reservatie.

Het moeilijkste is waarschijnlijk kiezen waar je naar toe wilt, dus start op tijd zou ik zeggen….

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *