Lijstje: Gezondere snacks mee om naar school te nemen

Voila, de Easy Peasy lunchbox challenge zit er op. En ik moet zeggen: hier was het een groot succes. Niet dat ik er mij heel hardcore aan heb gehouden (sowieso eten onze kinderen warm op school, dus ik deed vooral mee voor de snacks), maar ik voelde mij vooral enorm geïnspireerd om er voor te gaan en om wat meer te variëren.

Dus? Wat kregen de kinderen zoal mee deze week?

 • Schijfjes komkommer
 • een hardgekookt eitje
 • kerstomaatjes
 • druifjes
 • een plak bananencake  (de bananencake uit de challenge maakten we ook, maar hij was te snel op om nog mee te kunnen geven naar school)
 • een gezonde cupcake met frambozen (zie recept)
 • pistachenootjes
 • gemengde nootjes
 • paprika reepjes met humus om te dippen
 • volkoren boterham met gezonde notenpasta
 • fruitslaatje met peer en appel (en banaan)
 • passievruchten (nemen ze sowieso heel vaak mee)

img_6556-1 img_6502
Op zich geen revolutionaire dingen, maar toch al een goede basis om mee af te wisselen, toch?

Benieuwd wat jullie zoal meegeven als gezonde(re) snacks?
En voor wie nog twijfelt: ik denk dat dit boek zeker een aanrader zal zijn! Het staat hier alvast heel hoog op de wishlist en alle receptjes die we meekregen in de challenge vielen in de smaak hier.

2 comments

 1. druifjes, kerstomaatjes, paprikareepjes, appel, ananas, kiwi, een banaan…. ik zoek vooral inspiratie voor de 4 uurtjes.. fruit klaargesneden is echt niet meer smakelijk in de namiddag dus blijft het hier voorlopig bij een appel of rijstkoek of tomaatjes… noten zijn uit den boze gezien de notenallergie van de zoon… soms bak ik eens rijsttaart maar ze zien dat op school niet zo graag (nochtans voeg ik geen suiker toe..:-) )

 2. Voor de jongste is het altijd een doosje vol schijfjes appel met rozijntjes, ze lust weinig anders. Voor de oudste kan ik meer variëren: kerstomaatjes, komkommer, meloen, mango, mix van rozijnen en gedroogde veenbessen, druifjes,..

  Een gezonde cupcake, ga ik op mijn to-do lijstje zetten 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *