De Easy Peasy Back to school lunchbox challenge

“Maar wat geef je dan mee naar school, als je geen koeken wilt meegeven?”

Het moet één van de meest gestelde vragen zijn als mensen horen dat ik de meisjes hun brooddozen zo bewust en gezond mogelijk wil vullen. Het is ook zo gemakkelijk gemaakt hé tegenwoordig. Wat koeken en een boterham met choco en hup, daar gaan ze. Alleen spijtig dat ze op het eind van de week een berg suiker en weinig voedzame dingen binnen hebben natuurlijk.

Ik test en varieer nu toch wel al een hele tijd en vaak gaat het goed, maar soms verval ik ook in de macht van gewoonte en snel gemak. Dan kom ik niet verder dan een bakje gemengde noten of een passievrucht. En net daarom komt deze challenge super van pas. De start van een schooljaar, iedereen vol frisse moed én vol goede voornemens (want ondanks het slechte weer hebben we toch wel veel ijsjes gegeten deze zomer).

Het Easy Peasy Familie kookboek is één van mijn favorieten in zijn genre. Een echte aanrader voor iedereen die eerste stappen wil zetten richting gezondere voeding voor het hele gezin. De auteur van dit boek brengt binnenkort een nieuw kookboek uit, nl het easy peasy lunchbox boek.

ep_lunchbox_challenge_banner_def

Maar eerst is er dus de challenge: gratis en vooral: tof en inspirerend! Geen belerend vingertje, géén moeten. Alleen maar tips, uitdagingen en inspiratie. Gratis en voor niets krijg je alle nodige info in je mailbox en wie wilt, kan ook aansluiten op de motiverende Facebook pagina voor extra tips, uitleg, foto’s en mede-challengers.

Wij gaan er volop tegenaan en begonnen zelfs dit weekend al. We maakten de havermout-bananencake, maar pimpte die naar eigen goesting met amandelschilfers. MMMM lekker jong! En vanmorgen aten we super lekkere, voedzame poffertjes, alweer naar eigen zin gepimpt met rode bosvruchten, Griekse yoghurt en een likje honing.

img_6502   img_6505 img_6526 img_6528 img_6529 img_6530

Die poffertjes stonden letterlijk op 10 minuten op tafel en waren waarschijnlijk nog sneller op. Lekker, snel, voedzaam. En dankzij de bananen in het beslag en de extra rode vruchten al meteen een fruitige start. Zalig toch?

De challenge heeft als uitgangspunt om je kinderen op een makkelijke manier te helpen om iets meer groenten en fruit en minder suiker binnen te laten spelen. En, volgens onze eerste ervaring hier zullen ze er zelfs van smullen.

Schrijf je nu in en check it out! Misschien zie ik je wel op de Facebookpagina? Laat zeker ook iets achter in de comments hier als je besluit mee te doen. Misschien kunnen we dan ervaringen uitwisselen? Smakelijk alvast!!

3 comments

  1. Hier komen er nog geen lunchboxen aan te pas maar ik volg wel graag op afstand mee. Altijd leuk om nieuwe gezonde gerechtjes te ontdekken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *