Lekker gerechtje: gegrilde groene asperges met zalm

Vooral Ellis en ik zijn super groene asperge fan hier in huis. Toen ik haar dus enkele gerechten toonde waaruit ze mocht kiezen die middag, wist ik stiekem al dat dit de winnaar zou zijn: Groene asperges met zalm!

Nodig voor 4:
2 bussels groene asperges
4 stukken zalm
2el amandelschilfers
2 el walnoten
2 el gepofte quinoa
Olijfolie
Peper en zout (liefst fleur de sel)
Eventueel nog wat quinoa of bulgur voor de liefhebbers

Doen:
Breek de laatste centimeter stukjes van de groene asperges (je kan dat gewoon afknakken) en leg ze in een ovenschotel. Overgiet met een klein beetje olijfolie en kruid met peper en zeezout. Zet een 20-tal minuten in een oven van 180 graden (prik af en toe tot je voelt dat ze gaar en dus zacht zijn). Bak de zalm in wat olijfolie. Zorg dat de zalm lekker krokant is en bak het zeker niet te lang. De binnenkant mag nog wat rosé zijn. Rooster in een ander pannetje de amandelschilfers, walnoten en gepofte quinoa, doe dit zonder vetstof en roer regelmatig. Blijf zeker bij de pan staan, want dit kan snel aanbranden.

Voor wie enkel zalm met asperges te weinig vind of “geen echte maaltijd” (ja, ik heb het over uw mannen bijvoorbeeld): lekker met wat gekookte quinoa of bulgur of welk graantje je ook in huis hebt.

Kinderen die geen fan zijn van groene asperges, kan je eventueel voorzien van broccoli in de plaats. Ook groen én gezond. Ideaal dus.

Wij zijn echt fan van dit gerecht: Super lekker, makkelijk om te maken en super gezond! Wat wilt een mens nog meer?
Doe je zelf ook een plezier en ga echt voor de amandelschilfers. Ik vond dit vroeger altijd te duur voor wat het maar was, maar uiteindelijk is dit echt wel een grote meerwaarde in dit gerecht. Zo lekker zeg! Ook lekker om dit mengseltje door je quinoa te roeren bij andere gerechten.

Foto’s zijn er niet deze keer, we konden niet wachten om te beginnen smullen 😉 Jullie zullen het moeten doen met een foto van de foto waarop dit receptje (uit Libelle) gebasseerd  werd.

IMG_4421

Smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *