Smullen zonder suiker: appeltaart

Lekker als vieruurtje, maar laat niemand u wijsmaken dat deze ook niet’s een keertje als ontbijt kan. Wij aten’m op een heerlijk luie zondag als ontbijt, met een goeie schep Griekse Yoghurt. Ik hoorde niemand klagen 🙂

Nodig per persoon:
2 appels, geschild en in stukjes gesneden
2 el gedroogde cranberry’s
2 theelepels honing (max 4 gr)
2 theelepels kruiden naar keuze (bijv: koekkruiden, speculaaskruiden of zoals ik deed: appelgebak kruiden)
4 plakjes filodeeg
1 eigeel
ovenschaaltjes
olijfolie

Doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng ondertussen de appels, cranberry’s, honing en kruiden in een kom en roer goed om. Vet het ovenschaaltje in met olijfolie en leg er 2 filodeegblaadjes op. Vul met het appelmengsel en vouw het deeg naar binnen. De rest van het filedeeg knip je in reepjes en leg je kruislings op het mengsel (of als je lui bent leg je gewoon een klein blaadje filo deeg er op, zodat het mengsel bedekt is). Bestrijk de bovenkant van het filedeeg met het eigeel en bak in 20 minuten goudbruin.

Super lekker dus met Griekse Yoghurt. En wie er van houdt, kan ook nog wat walnoten in stukjes toevoegen voor extra bite. Smakelijk én suikervrij!

IMG_4364

Recept uit het leuke boek van de Food Sisters.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *