Gezond en super makkelijk ijsje zonder suiker of andere rommel

“Mama, mag ik een ijsje vandaag?”

Tijdens de zomervakantie krijg ik die vraag bijna elke dag te horen.
Oké, toegegeven, dat is gewoon kei hard mijn eigen schuld, want in de zomer zou ik zelf elke dag een ijsje kunnen/willen eten.

Om toch een beetje op de lijn en gezondheid te letten, probeer ik het ijsjesverbruik dus in te perken. Maar soms is de goesting én de nood aan verfrissing toch groot en dan komt dit easy-easy recept handig van pas.

Neem één banaan per persoon en schil hem. Snij in stukjes en stop in een zakje in de diepvries. Neem de bevroren banaan en doe samen met een kopje diepvries frambozen in de blender, samen met een klein scheutje melk (niet te veel, anders krijg je gewoon een smoothie). Blender even (opgepast, dit is zwaar werk voor je blender, dus doe het telkens kort en duw dan alle ingrediënten weer naar beneden. Hou best ook het deksel van je blender vast, want ik heb al’s voorgehad dat dat er door de kracht gewoon afvloog met alle gevolgen van dien. Mix tot je een echte sorbet-achtige structuur hebt en serveer.

Super fris, lekker en gezond.

IMG_4368 IMG_4370  IMG_4373

Of zoals Jools de eerste keer zei: “het is lekker, maar niet super lekker”. Om vervolgens haar kommetje uit te lekken en stiekem achter mijn rug nog’s in de blender te gaan schrapen. Ik wil maar zeggen: neen, tis niet zo lekker als roomijs, maar geef het een kans. Tis echt wel super fris en kan toch wel een zoete goesting voldoen vind ik. En bovenal: guilt free!!

Smakelijk!!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *