Kamperen in een tipi en hartjes voor de Ardennen

‘T is gebeurd. Ik heb de Ardennen weer herontdekt als grote liefde! Wat een zaligheid, zo dichtbij huis.

Twee nachten, drie dagen gingen wij naar Camping de la Semois waar we sliepen in een tipi. Onderweg was ik verbaasd over hoe fijn de omgeving was. Hoe ik, na amper tien minuten rijden precies in een andere wereld kwam en een instant vakantie gevoel mij overviel. Zalig gewoon.

Onderweg stopten we bij een klein kerkje met mini speeltuin.

JCUG6480 UYKT2175

…om vervolgens samen te komen met het eerste deel van ons reisgezelschap: mijn zus en nicht. Samen liepen we rond in Bouillon.

NPLR2418 SNME2060 VHJT2704 OCZD3859

…waar we een goede gids hadden (Jools) en we een toertje deden met de flamingo waterfiets.

QKRF4882 IMG_4121

Daarna mochten we eindelijk intrek nemen in onze tipi. Een tipi is eigenlijk gewoon een grote ronde tent met bedden (1 2-persoonsbed en 2 1-persoonsbedden), in het midden een vuurkorf (maar daar was het te warm voor) en een tafel met stoelen. Buiten hadden we een picknicktafel ter beschikking en een “buitenkeuken” wat eigenlijk een keuken containertje bleek (nog beter dus, want overdekt en afsluitbaar).

IMG_4134 IMG_4135

IMG_4358 IMG_4352

Op de camping troffen we ook nog mijn neef en zijn zoontje, dus het gezelschap was compleet. Neef, zoon en nicht sliepen in tenten vlakbij onze tipi en samen vulden we onze dagen met slenteren, wandelen, zwemmen in de rivier, eten, middagdutjes en boeken lezen. Het weer was niet geweldig, maar overdag wel droog. En een onweer knap boven je tipi nachts, dat is een ervaring om alvast nooit meer te vergeten 😉

IMG_4138 IMG_1942 IMG_4147 IMG_4162 IMG_1951 UAAD3267 IMG_4205 IMG_4230 IMG_4324 IMG_4277 IMG_4286

De camping zelf is een zaligheid voor mensen met kinderen. Gezellig, rustig (zeker ‘s avonds), speeltuintjes, super ligging (aan de Semois die zeer ondiep is),…. Voor wie, net als ik niet graag in een tent op een matje ligt, zijn er meerdere mogelijkheden. Van tipi, tot dubbeldekkerbus, van yurt tot safari tent. Voor ieder wat wils, eigenlijk. Ons zien ze daar zeker terug. Hopelijk is dit de start van een nieuwe traditie, want iedereen vond het voor herhaling vatbaar. Zalig om zien hoe goed die kinderen zich daar amuseren en hoe ze echt mooie jeugdherinneringen maken. <3

Soms ligt geluk gewoon vlakbij huis. Vele hartjes voor de Ardennen dus. Well be back!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *