Boek Review: Het feel good Plan

De aandachtige lezer herkent hem misschien, want dit boek stond op mijn verjaardagswishlist. En gelukzak die ik ben, mijn wishlist werd bekeken en een paar weken later lag het boek hier in huis te blinken.  Helaas vertrok ik net erna naar Tokyo, dus mijn geduld werd op de proef gesteld.

9200000051926086

Het boek beloofd je “gezond, slank en gelukkig te maken in 15 minuten per dag”. Of het écht allemaal werkt, dat kan ik nog niet zeggen. Ik sukkel momenteel een beetje met mijn gezondheid (maagontsteking, bloedarmoede, ijzer te kort en laag hemoglobine) dus op dit moment ben ik alles behalve fit. Mijn Jawbone zit maar te trillen in een poging mij weer in gang te krijgen, maar ik spendeer de meeste dagen in mijn zetel en bed, zonder fut of energie helaas.

Het enige voordeel is dat ik eindelijk tijd heb om ook wat in mijn nieuw aangekochte boeken te bladeren, dus de kans is groot dat er hier en daar enkele boeken reviews passeren. Maar dus: Het Feel good plan.

Ik moet zeggen dat ik dit een heel aangenaam boek vind. Mooie en aangename Feel Good lay out. Tof geschreven. Toen ik net terugkwam uit Tokyo en met jetlag kampte gebruikte ik mijn ochtendlijke uurtjes voor dit boek. Ik las een stukje, deed enkele oefeningen en maakte goeie voornemens. Ik kijk er dus kei hard naar uit om dit weer op te nemen zodra ik weer een sprenkeltje energie herwonnen heb. In het boek staat namelijk een heus 12 weken plan om mee aan de slag te gaan. Allemaal dingen met als doel je lichamelijk en geestelijk goed te voelen, gaande van work-outs tot gezondere versies van je favoriete maaltijden. De oefeningen in het boek zijn duidelijk én kan je makkelijk thuis doen. Er is dus eigenlijk echt geen excuus meer. Ook de voedingstips zijn gematigd: geen streng dieet, geen lijst vol verboden producten. Gewoon gezond verstand, bewustzijn en kiezen voor slimmere opties. Het Feel good plan lijkt mij haalbaar voor iedereen die gewoon wat bewuster en gezonder wil gaan leven.

Het boek is geschreven door Dalton Wong, een personal trainer van celebrity’s in Hollywood en door Kate Faithfull-Williams, in Engeland bekend als schrijfster over gezondheid en fitness.

Te koop voor 22,50.

Benieuwd wat jullie er van vinden, dus mocht je het hebben of gaan kopen: feel free to share your opinion here!

En wie interesse heeft in boeken in het healthy thema, ook op mijn andere blog verschijnen nog enkele reviews.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *