Werken aan de sociale vaardigheid van je kind met het originele babbelspel

Onlangs had Ellis haar eerste sessie bij Ankerpunt. Ze speelde er onder andere een babbelspel en een spel rond emoties. Ook in de wachtruimte zag ik een doos staan van het originele babbelspel. Werk aan de sociale vaardigheid van uw kind, las ik er op. Ik was meteen geïnteresseerd en besloot het spel te bekijken en de vaagjes met Jools door te nemen.

babbel

In 7 thema’s wordt er op speelse wijze gewerkt aan de sociale vaardigheden. Het spel is bedoelt voor 7 tot 15 jarigen en kan je ook spelen in kleine groepjes of in klasverband. In de echte versie is het een heus spel met spelbord, maar Jools en ik trokken gewoon kaartjes met vragen, zonder meer.

IMG_3638 IMG_3639 IMG_3640 IMG_3645

Zo zijn er kaartjes waarbij het kind een foto te zien krijgt en daar één minuut over moet vertellen wat het ziet en erbij voelt. Andere kaartjes gaan over assertiviteit, algemene kennis, sociale redzaamheid, sociale media,…. Ik vond het eigenlijk super tof om zo met Jools kleine gesprekjes aan te gaan en te zien hoe zij over bepaalde dingen denkt of hoe ze zich op bepaalde momenten voelt. Een deel van de kaarten was duidelijk voor een ouder publiek, want er wordt ook gewerkt rond cyberpesten en online gedrag.  Een uur lang stelde ik vragen en Jools kroop echt uit haar schulp. Zo moest ze bepaalde dingen uitbeelden (wat ze normaal verschrikkelijk zou vinden), tonen hoe ze bepaalde dingen zou aanpakken…In het begin heel verlegen en stroef, maar op den duur vond ze het echt leuk om te doen.

Het spel is niet goedkoop, maar eigenlijk toch echt wel tof. Toch te overwegen als je een sociaal onzeker of verlegen kind hebt dus. Zeker ook een aanrader in klasverband, lijkt mij.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *