De laatste…

Héhé…hij zit er op. De laatste woensdag van het jaar met overvol programma. Met lopen van hot naar her, van kind 1 afzetten op verjaardagsfeestje hier, naar snel, snel naar het optreden van de muziekles van kind 2 daar, nog even naar de bib, naar de winkel, nog rap rap wat taarten in elkaar flansen voor het fake verjaardagsfeest in de klas morgen, nog drie wasmachines tussendoor…Afin, ge kent het wel.

En nu plof ik in de zetel en kan ik alleen maar zuchten: hoera! We hebben het overleefd. Ik leerde mijn lesje en maakte alvast wat veranderingen voor volgend jaar. De balletles verhuist naar dinsdagnamiddag, na school. En ook de pianoles is verzet. Wij, die zo zeker waren dat we nooit kinderen met overvolle agenda’s wouden hebben. We begonnen goed, maar dan kwam de pianoles erbij. Mission failed. Mijn vrije woensdag, helemaal volgepland.

En zeggen dat ik nooit zo’n taxi-moeder ging worden.
Tess zei het zo schoon laatst: “Je hebt principes en dan krijg je dat kind”IMG_3064  IMG_3096

Vanaf nu doen wij op woensdag lekker NIETS. Na!

3 comments

  1. Als het een troost kan zijn: ik had als kind héél veel hobby’s (zwemmen, turnen, muziekschool én toneel) en was nooit thuis, maar ik werd daar niet door getraumatiseerd 😉 Integendeel, ik ben mijn ouders heel dankbaar dat ik van zoveel verschillende dingen heb mogen proeven, waardoor ik nu een breed interesseveld heb.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *