No words…. (<3 Adele)

God knows dat ik in mijn leven al naar héél veel concerten gegaan ben.
Als je weet dat ik er tijdens mijn studententijd makkelijk drie per weekend deed en dan nog hier en daar eentje in de week, dan komt ge al op een schoon getal.
En toch….

Ik zag al veel geweldige concerten, maar nog nooit voelde ik de nood daar dan veel over te schrijven of vertellen. Een concert moet je beleven en voorbij is voorbij. Toch?

Een cd van Adele heb ik niet.
Enkele liedjes vind ik ge-ni-aal.
Anders vind ik niets speciaals.
En nog anderen vind ik maar wat gekweel.
En toch…

Er zijn in heel mijn leven maar drie optredens waarvoor ik een fortuin voor zou geven om terug te gaan in de tijd zodat ik er bij zou kunnen zijn. Eels in The Royal Albert Hall is er eentje van. Het bekende Nirvana Unplugged optreden én het concert van Adele in dezelfde Royal Albert Hall de andere.

Sindsdien wist ik: als Adele ooit nog ergens komt, dan moet (!) moet, moet ik daarbij zijn.

Gisteren was het eindelijk zover. Met onze tickets in de aanslag stonden we klaar.
Nooit gedacht dat een optreden in het sportpaleis zo intiem kon aanvoelen. Het werd al snel duidelijk. Dit was het allerbeste optreden dat ik ooit meemaakte. Want een concert van Adele dat is een belevenis. Wat een vrouw! Wat een stem! Wat een talent! En met wat een gemak krijgt zij een propvol Sportpaleis muisstil. En vijf seconden later horendol. Enthousiast en dan weer wenend. Adele beroert moeiteloos alle snaren. Nog nooit voelde ik zoveel dingen door mijn lijf stromen tijdens een optreden. Mijn knieën knikten gewoon van opwinding. Ik kan het niet anders omschrijven. Nu wil ik het eens van de daken schreeuwen, heb ik gewoon geen woorden. Speechless…

Adele was alles en meer wat ik ooit had kunnen hopen. Wie er niet bij was, heeft écht iets gemist!

Hoe je met zo’n pure show, zo veel indruk kan maken. Het blijft mij een raadsel. Adele pakt het allemaal zo persoonlijk aan, dat je naar huis gaat met het gevoel dat je net een avond met haar op café doorbracht. Dat je haar een beetje kent en dat ze veel heeft verteld.  Het is duidelijk: héél veel hartjes voor Adele!

En héél benieuwd wie van jullie ook ging en of jullie dan ook zo onder de indruk waren?

IMG_2778 IMG_2779 IMG_2925 IMG_2819 IMG_2820 IMG_2823 IMG_2840 IMG_2844 IMG_2854 MXMU9098 IMG_2880 DGKV1037 IMG_2905 IMG_2924 IMG_2916 KCRW7879

6 comments

  1. Ik ben maandag geweest en heb er enorm van genoten, zoals je al kon lezen :-). Ik vond ook dat ze erin slaagde om het Sportpaleis heel intiem te doen aanvoelen. En die stem he, wat is die geweldig!

  2. ik ben zondag geweest en loop er nog altijd van op wolken… Ik kan alles beamen wat je hierboven schrijft. Bovendien heeft ze mijn dochter verblijd door met haar te facetimen tijdens het concert omdat ze niet meekon door de examens. Een topwijf, zonder twijfel!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *