Op ponyrijles met Playmobil

Dankzij een blogpost bij Annelyse boekten wij een leuk weekendje weg deze zomer: twee nachten op de Sneppelhoeve in Loenhout. Toen ik las dat je daar met ezeltjes kon knuffelen was ik direct verkocht! Het toeval wilt nu, dat Jools onlangs ook nog naar een verjaardagsfeestje mocht waar alles in het teken stond van ezels. Ze mochten er op rijden, ze kammen, verzorgen…. Super cool, ik was zelfs jaloers dat ik niet mee mocht 🙂

Sindsdien zijn ze hier helemaal verslaafd aan alles wat met dieren verzorgen, en al helemaal met “rijden op” dieren te maken heeft. Ze dromen van een ponykamp, maar Ellis is daar nog te jong voor en Jools haar kamp ligt al vast voor deze zomer. Het zal dus iets zijn voor volgend jaar. Blij waren we dus wel toen we zagen dat Playmobil een setje heeft onder de noemer “ponyrijles”. Helemaal op hun lijf geschreven: enkele paarden met leerlingen, zadels, teugels en zelfs eekhoorntjes. Wat wil een 5,5 en bijna 7- jarig meisje nog meer?
6947_product_detail

Jools en Ellis die tellen alvast af naar volgende zomer, maar tot dan stellen ze zich tevreden met het ponyrijden in hun spel. Gelukkig is er aan fantasie geen tekort. Het is zelfs één van de dingen die hier enorm helpen om Ellis content te houden. Ze heeft enorm veel fantasie en kan zichzelf echt verliezen in haar eigen gecreëerde wereld.

IMG_2567 IMG_2574

De pony’s die gaan hier niet alleen op rijles, wat dacht je? Die zitten op boten (haar schoen), gaan op reis, beklimmen bergen, vervoeren prinsessen of gaan naar de ruimte. Eens ze in haar spel zit, kan ze zichzelf uren bezig houden. Zalig om te zien en horen. Ze zingt liedjes, voert conversaties, verzint zelfs de gekste plotwendingen.

IMG_2595 IMG_2609 IMG_2611 IMG_2617

Wij zijn alvast super fan van deze relatief goedkope (De ponyrijles set is te koop voor 15,99) speelsetjes die zo een hele wereld openen.

4 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *