SOS Kinderfeestje?

Binnenkort is het weer zo ver: Jools wordt zeven jaar!

En dus begint ook weer de stress en twijfel toe te slaan: wat gaan we doen om haar verjaardag te vieren met de klasgenootjes? Vorig jaar deden we een zeer geslaagd zwembadfeestje, dus Jools wilt graag meer van dat. Maar wat als het weer niet mee wilt? Ik zie er enorm tegen op om hier thuis met tien uitgelaten kinderen te zitten die mij verwachtingsvol aanstaren.

Velen doen een kinderfeestje in de binnenspeeltuin hier in de buurt en alle kinderen vinden dat altijd geweldig leuk, maar ik zie het toch niet zitten. Zonder geitewollesok te klinken, vind ik het gewoon te hard ingaan tegen mijn eigen principes (cola drinken, frieten of pannenkoeken én een ijsje en dat allemaal op een paar uur tijd). Ik doe toch liever iets met minder kilo’s suiker inbegrepen én ik vind het super leuk om zelf pannenkoeken en ander lekkers te bakken.

En dus ben ik op zoek naar een alternatief. Iets dat je in huis kan halen voor het geval het slecht weer zou zijn… In mijn zoektocht kwam ik al op deze leuke speelkoffers (maar wel wat duur én niet handig wat betreft de afhaal locatie. Bovendien moet je de koffers op voorhand bestellen dus als het dan toch prachtig weer is en iedereen gewoon in het opblaaszwembad duikt, dan is de koffer overbodig). Maar ik ga deze site zeker onthouden voor een volgend feestje voor Ellis (in de winter).

Vervolgens dacht ik gewoon zelf een soort activiteitentafel samen te stellen, waarbij we wat spullen in huis halen en elk kindje één ding naar keuze mag maken. Bijvoorbeeld met deze zeepjes, deze vlinders en deze  parfum activiteitendozen. Ik denk dat een bende 7-jarige meisjes zich daar wel mee kan bezig houden, niet?

9200000025044422

Mochten er onder jullie nog mensen zijn met geniale ideeën dan zijn die zéér welkom. Let wel: ik ben totaal niet handig en zelf knutselen zit er echt niet in. Pinterest voorstellen zijn hier dus minder haalbaar #kenuzelve

3 comments

  1. Wij doen binnen twee weken een zoektocht met opdrachtjes. Elke gevonden en opgeloste opdracht verwijst naar waar de volgende enveloppe verstopt zit.

  2. @Kruimel: oh dat is ook altijd fijn, maar ik weet gelijk nooit goed hoe daar aan te beginnen. Ik duim zo hard op mooi weer, dan kunnen ze zich uitleven in het zwembad en met waterpistolen enzo 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *