11 dingen die ik leerde na 1 dag Tokyo

Voila, dag 1 zit er bij deze al op en ik leerde al meteen 11 dingen over reizen zonder kinderen en over Tokyo. Voor wie interesse heeft: hier ga ik:

 1. Bij het concept “op reis gaan zonder kinderen” blijkt eigenlijk vooral het vertrekken (of het doen dus) het moeilijkste. Zondag was echt een kutdag, waarbij ik misselijk en emo rondliep. Maar, eens we dan echt onderweg waren (en het afscheid super goed meegevallen was), ging het meteen al een pak beter.
 2.  Tokyo, ofte Japan, da’s echt wel fucking ver. Onderweg dacht ik een paar keer “what the hell are we doing?”. Al speelden daar nog de emoties mee over het zo ver weg zijn van de kinderen. Dat én het feit dat het eerste deel van de reis heavy was. Van Brussel naar Doha (Qatar), een vijftal uur vliegen. Daar kwamen we aan om 22u30 (plaatselijke tijd, één uur verschil met België) en moesten we vijf uur wachten tot we verder konden vliegen naar Japan (nog’s tien uur). In het eerste deel deed ik geen uur dicht, wat dus neerkomt op een 24uur wakker. Dat deed toch een beetje pijn moet ik zeggen. Gelukkig was het tweede deel veel beter: dankzij het halflege vliegtuig, mochten we ons verspreiden over de lege plaatsen en kregen we elk drie stoelen ter beschikking om al liggend te slapen. De max gewoon!
 3. Ver vliegen zonder kinderen is makkelijker maar ook lastiger. Ja, tis minder gedoe, maar ge kunt u veel meer concentreren op uw eigen ongemakken. Als ik vlieg met twee kleine kinderen ben ik eigenlijk heel de tijd al zot content dat ze dat zo flink doen “en amai, die slapen hier nog best veel”. Zonder twee extra zorgen in het kielzog sta je meer stil bij uw eigen ongemakken (“amai, mijn rug doet zeer”, “shit alweer een uur verder en nog altijd niets geslapen”….)
 4. in Tokyo zijn er nergens vuilbakken te bespeuren….En dat mag je echt letterlijk nemen. Zelfs in onze hotelkamer is er geen. Heel onhandig en de reden waarom blijft tot nu toe een mysterie. Wat mensen hier met hun afval doen is mij echt een vraagteken, want de straten liggen er wel netjes bij.
 5. in Japan kan je je eventuele tattoos maar beter bedekken. Tattoo’s worden hier gelinkt aan maffia en criminaliteit.
  IMG_1607
 6. Zelfs simpele dingen als naar de wc gaan, zijn hier een hele belevenis. Elke wc heeft een tiental opties, van het wassen van uw gat, temperatuur regeling van de bril tot muzikale ondersteuning. Soms zijn er zoveel knopjes dat ik de gewone doorspoelknop niet kan vinden.
 7. Tokyo is luid en druk (in de stad) en mooi en zen (in de parken). Overal is er muziek (zelfs camions die voorbijrijden komen met muziekboxen), schreeuwende mensen en lawaai. Al kan dat ook aan de buurt liggen waarin we vandaag rondliepen.
 8. Een dag 1 in Tokyo is goed voor 18.912 stappen, wat geweldig meevalt, aangezien ik dacht dat wij vandaag een jetlag dag zouden hebben. Gelukkig is daar weinig tot geen sprake van.
 9. in Tokyo zijn veel zotte dingen, zoals bijv het egelcafé en zeker ook het Robot Restaurant. Iets wat vooral het lief graag’s wou meemaken. Het was…..vreemd, grappig en bizar. Het kostte ons een dikke 70 euro, wat het eigenlijk helemaal niet waard was. Gelukkig wist ik dat niet op voorhand, want op zich was het wel eens grappig om mee te maken, maar ik zou het nu niet direct opnieuw doen. Ik kan het het beste samenvatten als een parade of Rio Carnaval, in uwe living.
 10. Vleeskroketjes bij het ontbijt, ik zou daar nog aan gewoon kunnen worden. En bij uitbreiding: Japans eten is lekker! Soms zie je rare dingen, maar gewoon proberen en u laten verrassen blijkt de boodschap.
 11. Bovenal ook het volgende: soms moet een mens echt gewoon eens zot doen. Zoals belachelijk ver vliegen voor al is het maar vijf dagen ter plaatse. We zijn hier nu nog maar één dag en ik ben die lange reis al helemaal vergeten. Het is zo fijn om ergens helemaal anders en nieuw te zijn. In een land waar ge niets begrijpt van de taal, waar ge geen enkel bordje zomaar kunt lezen en waar alles anders is dan wat ge gewend zijt. Uiteindelijk kostte onze vliegreis nog geen 400 euro. Voor dat geld vlieg je zelfs nog niet naar New York. We zijn hier nog maar net, maar ik kan nu al zeggen dat dit echt een heel geslaagde reis is voor ons. Stop dus met redenen zoeken om coole dingen niet te doen. Soms moet je gewoon spontaan zijn en ingaan op die zotte reis promo!

Voila, dat was dag 1. Morgen volgt nog een dag en ik ben nu al benieuwd wat die zal brengen!
foto’s bij dit alles kan je alvast zien op m’n Instagram! Allen daarheen zou ik zeggen.

Slaapwel!

3 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *