Slimme Gust: Boekentip voor kinderen die niet zomaar in het rijtje passen

Mijn kinderen zijn nogal suckers voor boeken die hun begeleiden in hun levensfase of leefwereld. We geraakten zonder problemen van de tut, gingen vlot en zonder angst voor het eerst naar de tandarts en ze keken elke dag vol bewondering naar onze postbode. Zeker voor Ellis zijn er veel boeken die ons leven al echt hebben veranderd. Toen ze nog heel klein was, leerden we haar omgaan met haar (vele en intense) emoties en ook nu ga ik steeds op zoek naar goede boeken die passen bij haar leefwereld.

Vorige woensdag kwam ik thuis met een boek uit de bib en het was een groot schot in de roos. Ik las het boek één keer voor en sindsdien heeft ze het al elke dag zelf gelezen. Meermaals zelf. Ook al kent ze het ondertussen van buiten.

IMG_0863 IMG_0925

Slimme Gust zit in de laatste kleuterklas. Volgend jaar mag hij naar het eerste leerjaar. De juf test de kindjes. Gus heeft alle antwoorden fout. Of niet? Juf is in de war, maar mama snapt het gelukkig helemaal.  “Een heerlijk verhaal over een kind dat niet zomaar in het rijtje past”.

9789058386625_prent01

Simpel en duidelijk verhaal. Mooie tekeningen, maar voor Ellis vooral: heel erg herkenbaar denk ik. Een aanrader dus, voor alle kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong (of meerbegaafdheid).

Oa te koop bij Bol.com.
PS. Mocht je dit boek ook willen kopen, dan is het fijn als je dat via bovenstaande link doet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *