5 jaar Ellis!!!

…alweer een jaar voorbij gevlogen.

DSC_0508

Mijn lief konijntje. Mijn deugniet, mijn foppertje.

Op je vorige verjaardag maakte ik me nog zorgen hoe je het zou doen, zo zonder Jools bij jou op school (eerste leerjaar = andere speelplaats enzo). Totaal ongegrond, zo bleek. Je bloeide helemaal open, nu je je geen zorgen meer moest maken over je soms onzekere zus. Je ging nog liever naar school en verbaasde iedereen met je kunnen. We gingen naar Canada, jij begon met piano- en muziekles en lijkt zo echt je passie te hebben gevonden. Je oefent bijna elke dag en probeert altijd eigen dingen uit.

Je leerde jezelf schrijven en lezen en je gaat super graag naar de gymclub. Je bent meestal heel blij en enthousiast, een plezier om in huis te hebben. Je wacht vaak even af, maar eens je iemand in je hart hebt gesloten, ben je de allerliefste, schattigste 5-jarige van de hele wereld. Je knuffelt en kust. Je deelt en zorgt voor. “Ik hou van mijn familie. En van mijn peter en meter”, zeg je vaak. En het typeert je.

WKYD2861

Je stelt de vreemdste vragen (vandaag nog: “mama, hoe maak je eigenlijk spa? Hoe krijgen ze die bubbeltjes daarin”) en vertelt de grappigste dingen (“als ik kaka heb gedaan, dan kijk ik altijd eens”.) Ik schrijf m’n boekje vol met al jouw grappige uitspraken.

IMG_8134

Je voelt je goed in je vel en hebt een paar toffe vrienden. Op de speelplaats komen er altijd kinderen enthousiast naar je toegelopen. Ellis, Ellis!! I think they like you, en dat doet me plezier, lieve Ellis. Ik hoop dat je gelukkig blijft in je nieuwe klasje en dat je ook daar snel vrienden kan maken. Ik hoop dat je altijd jezelf kan blijven en toch ook aansluiting kan vinden bij leeftijdgenoten. Ik weet niet wat de toekomst nog in petto heeft, maar kan alleen beloven dat we altijd ons uiterste best voor je zullen doen.

IMG_0044 IMG_0048

Ik ben zo blij dat je er bij gekomen bent. Mijn bijzondere meisje. Speciaal van bij de conceptie, zwangerschap en alles wat er na volgde. Je komst bracht ons op een rollercoaster vol geweldige momenten. Ik zou er nooit iets van willen missen.

IMG_8059

Happy birthday, mijn lieve super Ellis!

4 jaar
3 jaar
2 jaar
1 jaar
Geboren

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *