Mac’n Cheese gepimpt tot iets voedzamere versie!

Mac ‘n Cheese, het is en blijft één van de favorieten van mijn kinderen. Helaas ben ik zelf niet zo’n fan omdat ik het nogal een “lege” maaltijd vind. Pasta, kaassaus, vlees. Niet echt veel voedingswaarde dus. Blij was ik dus toen ik in Londen een iets gezondere variant tegenkwam.

“Mac’n cheese with kale and cauli”. Een klassieke macaroni met hesp en kaassaus dus, aangevuld met bloemkool en boerenkool. Boerenkool “Kale” is al een hele tijd bezig aan een stevige opmars. Healthies’ zijn in de ban door deze zogenaamde superfood. Het zou één van de gezondste groenten ter wereld zijn. Dankzij zijn vele voedingsstoffen zou het je lichaam tegen heel wat kwalen beschermen. Wie meer wil lezen over de voordelen van boerenkool, kan onder andere hier‘s kijken.

Het voordeel (of het geheim) van dit recept is dat je de bloem- en boerenkool zo klein snijdt, dat kinderen eigenlijk amper door hebben dat ze er bij zitten. Bovendien zijn ze goed vullend waardoor ze dus minder van de lege calorieën binnen krijgen. Vroeger maakte ik een apart gerechtje voor mezelf als er hier mac’n cheese op het menu stond. Dankzij dit receptje schep ik gewoon mee op met een extra portie kool.

Voor het recept maak je eigenlijk gewoon macaroni met hesp en kaassaus volgens eigen recept. Daarnaast kook je de bloemkool nadat je hem in kleine roosjes gesneden hebt. De boerenkool snij je in kleine reepjes (de harde nerf snij je er uit) en was je grondig. Kook de kool in een tweetal minuten tot hij mooi helder groen ziet. Snij heel klein en meng samen met de bloemkool. Leg in de ovenschotel een laag macaroni, daarboven een laag groenten en daarboven de kaassaus met hesp. Eindig met een laagje geraspte kaas en een dun laagje paneermeel, voor een heerlijk bruin korstje.

IMG_7900 IMG_7901

Smakelijk!

Benieuwd of jullie ook geheime trukjes hebben om maaltijden stiekem gezonder te maken?

 

7 comments

  1. Wij gaan het binnenkort eens proberen met blokjes courgette erin. Blijkbaar zou dat daar ook goed bij passen qua smaak en zo zijn er toch groenten bij.

    1. mm ja, wij zijn ook super fan van Courgette. Mijn moeder maakt het met champignons erbij. Dus eigenlijk past er best wel veel bij van groenten hé.

  2. Ik doe in de macaroni altijd heel veel (diepvries)erwtjes. Dat ziet er ook heel erg mooi uit! Volgende keer probeer ik het op jouw manier!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *