Londen baby! Mijn toptips voor Shoreditch, deel 2.

Oh Londen, wat was het toch weer fijn. Denk dat er geen stad is waar ik mij zo goed en thuis voel als daar. Elke keer weer ontdek je nieuwe, fijne plekjes. Elke keer kan je je weer laten verrassen. Deze keer ging ik op een tweedaagse shoppingtrip met m’n zus. Op het programma stonden: Oxford street, Regent Street, Picadilly, Carnaby street, Portobello Road (rommelmarktjes!!) en Covent Garden.

IMG_7716 IMG_7712 IMG_7703 IMG_7705 IMG_7697 IMG_7699 IMG_7754 IMG_7749

We liepen de voeten onder ons lijf. Gelukkig konden we ‘s avonds terecht in een super cool hotel. Ik koos alweer voor Shoreditch, want dat was ons vorige keer goed bevallen (toffe, hippe buurt, vol winkels en restaurantjes die into healthy food zijn). Deze keer werd het het Ace Hotel. Mooie, ruime, hippe kamers. Een heerlijk bad. Luxueuze verzorginsproducten (tegen betaling natuurlijk wel), een overheerlijk ontbijt. Wat wilt een mens nog meer?
IMG_7684 IMG_7690 IMG_7689 IMG_7691 IMG_7692 IMG_7686 IMG_7688

Ontbijt is niet inbegrepen, maar kan je makkelijk bestellen door het invulformulier in te vullen en met een magneet aan je kamerdeur te hangen. Ik kan de granola met yoghurt en vers fruit ten zeerste aanraden. Een gigantisch bord met de lekkerste granola die je ooit had! Niet twijfelen dus, het is het waard!

IMG_7743 IMG_7744

Je kan er makkelijk geraken van St Pancreas en de stad in trekken kan via twee metrohaltes. De ene is Old Street (meest aangeraden op websites) en de andere is Liverpool Street. Beiden zijn op een 7-tal minuten stappen. Wij namen vooral de laatste, want vandaar uit zijn er meer en betere verbindingen.

IMG_7748

Adres: Shoreditch highstreet 100.

Het hotel zit vlakbij Pizza East (beste pizza van Londen, we gingen er vorige keer ook al eten) en bijna naast de deur zit een toffe platenwinkel. Bovendien zit je ook op een paar meter van mijn volgende grote tip. Kom je in Shoreditch en hou je wel’s van een culinaire verrassing. Ga dan zéker’s eten bij Andina. Foodies kennen dit restaurant misschien wel van het kookboek Seviche. Het restaurant gaat voor Peruaans gezond eten met superfoods uit het Andes gebergte. Wat een unieke ervaring zeg! Super lekker én super gezond. Je bestelt allemaal kleine bordjes en mixt en matched naar keuze. Ik at oa super lekkere kroketjes van quinoa en macca met een super frisse avocado mousse. Een echte smaken sensatie gewoon! Je kan in het restaurant ook masterclasses gaan volgen en dat komt dus meteen ook op mijn culinaire bucketlist te staan. Hopelijk kan ik het eens in gepland krijgen om daar zo’n workshop te gaan bijwonen. Je kan er ook ontbijten en lunchen, maar daarvoor was ons verblijf deze keer helaas te kort.

IUVV4805 IMG_7735 IMG_7738

Mijn tips van vorige keer kan je hier nalezen. En het enthousiasme over Shoreditch en Londen is nog altijd even groot. Twee dagen lijkt niet zo lang (vertrek vrijdag ochtend, terug zaterdag namiddag), maar ik ben zo blij dat we toch gegaan zijn.  We hadden beiden het gevoel dat we een week weg waren geweest en we scoorden leuke dingen.

Londen: altijd een goed idee! Ik begin alvast te dromen van m’n volgende trip!
Benieuwd of jullie ook zo’n absolute nummer 1 favoriete buitenlandse stad hebben?

1 comment

  1. Oxfordstreet en Regentstreet zijn veel te druk naar mijn goesting. Toen wij er waren in juli, hadden we het gevoel dat we onze voeten maar moesten optrekken en nog zouden we vooruit gaan. Zo’n massa mensen heb ik nog nooit bij elkaar gezien! Carnaby is dan wel weer helemaal mijn ding 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *