Nieuwe traditie én klein geluk: tocht in het donker met kleuters!

Mijn ouders begonnen er mee, toe de kinderen daar logeerden met Halloween: een tocht in het donker. Lees: gewoon in het donker eens tot vanachter in den hof gaan. Niks aan, hoor ik u denken. Tot ge dat dus doet met kleuters en 6-jarigen. Die beleven dus écht de tijd van hun leven. Die vinden dat reuze spannend, super cool én praten er dagen later nog over.

Zo veel zelfs, dat we nu afgesproken hebben dat we dat elke winter af en toe gaan doen. Helemaal de max natuurlijk als je een pillamp en een vuurstokje meeneemt. Een mooie extra is dat ze door zo’n simpele activiteit ook duidelijk zelfvertrouwen winnen. “Kijk is, ik durf hier lopen zonder pillamp hé”. Ook al is het dan pikkedonker, ik zie ze glimmen van trots. Zo simpel, en tegelijk zo fijn.

Jullie nog van die doodsimpele activiteiten of tips? Want eigenlijk is dat toch mega de max hé. Het kost niets en ik ben er zeker van dat het net deze dingen zijn die ze zich later nog volop gaan herinneren. Ik kan het iedereen aanraden!

IMG_7334

#projectgelukszoeker

3 comments

  1. Wat een leuk idee! Dat heb ik als kind nooit kunnen doen, in het donker tot het einde van den hof lopen. Onze tuin grenst namelijk aan de parking van de spoedafdeling van het ziekenhuis, dus alles is supergoed verlicht, haha. Dat worden leuke herinneringen voor je kinderen 🙂

  2. Een variant: lampionnetjes wandeling in het donker of in het donker naar een vuurtoren wandelen (kan natuurlijk niet overal). Ook erg leuk: broodjes bakken aan een stok boven het vuur. Gewoon van die afbakbroodjes kopen. Een punt maken aan een paar stokken en dan boven een kampvuur of bbq-stelletje die broodjes bakken. De kinderen vinden dat super. Tip bak ook nog een paar omeletten en spek. Keilekker.

  3. Doen wij ook al 2 winters, en in de herst wordt er afgeteld naar de dagen dat het donker is voor bedtijd. Vragen de kinderen echt achter! Gewoon door het park, waar die voorbije zomer dan zoveel gespeeld is. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *