Maastricht: enkele tips voor een fijn verblijf

Oh wat hou ik van Maastricht. Nog meer dan van Amsterdam denk ik. De laatste keren dat ik er was, droomde ik telkens weg van een verhuis. Ik hou wel van de Hollandse way of life. Een klein, fijn, gezellig huisje, alles met de fiets en gewoon genieten van een fijne stad aan het water om in te wonen. Ik zou er wel aan kunnen wennen.

Op een klein uurtje staan we d’er en dat is al fijn meegenomen natuurlijk. Niet ver weg, maar er toch echt eens tussenuit. Voor wie nog niet in Maastricht was, geef ik graag enkele tips:

Parkeren doen we meestal op parking Cabergerweg, ten noorden van het centrum. Een hele dag parkeren kost je amper 8 euro en toch sta je op minder dan 10 minuten in het centrum.
Place to Be:  Cabergerweg, volg de pijlen en rij recht op de parking met een 700-tal plaatsen.

Een gigantisch nieuw pluspunt is dat je via de weg naar het centrum al meteen op een super leuke hotspot terecht komt. Namelijk de oude brandweerkazerne. Of brandweerkantine zoals zij het daar zeggen. Vroeger een brandweerkazerne, nu een hip, creatief gebouw. Beneden is er nu een super originele, retro getinte taverne/cafe, boven zijn er allerlei ruimtes beschikbaar voor ontmoetingen en events.  Wij genoten er van meerdere super lekkere (en healthy) lunches. Van pitta met haloumi (jum!), tot luxe boterham van hummus met gegrilde courgettes tot een oerhollandse gehaktbal met ajuinringen. Tof, tof, tof!
Place to be: Capucijnenstraat 21, 6211 RN Maastricht

IMG_6989 IMG_6996IMG_6938

Een van de winkels waar ik altijd graag een stopje inlas is Kookhuis aan de Maas- Home of cooking. Een super grote kookwinkel met bergen leuke spullen en gadgets. Ik scoorde er eindelijk een grote bewaarpot voor mijn verse granola! Ideaal ook voor kleine kadootjes voor vrienden die houden van koken of bakken.
Place to Be: Markt 16-18, Centrum Maastricht dus.

Festen Maastricht vind ik persoonlijk een echt pareltje. Een fijne, origenele winkel vol mooie hebbedingen. Leuke kadootjes, mooie papierwaren, prachtige kaarsen, originele kinderkleding…hier hebben ze het allemaal. En meer: je kan er ook terecht voor een koffie of huisgemaakte taart. Topadres, ik zei het toch al? In het zelfde straatje zijn nog een paar hele fijne winkels. Kijk zeker nog wat rustig rond dus! Ze hebben ook een online shop trouwens.
Place to be: Minckelersstraat 1a, Maastricht

1604377_613760482036550_1301419062_n fesetn
(foto’s: Festen)

En van al dat shoppen krijgt een mens honger natuurlijk. Ga ik met vriendinnen op een hoofdzakelijke shoppingtrip, dan belanden we steevast in café De Zwaan. Oerhollandse brasserie met gratis wifi en redelijk lekker eten. Knal in het centrum, aan de markt, snelle (grappige) service en oké prijzen. Ideaal voor een shopdagje dus.

Mag het iets gezelligers zijn, dan kan ik het tapasrestaurant Los Amigos aanbevelen. Een klein, maar fijn restaurantje, net over de brug aan het water. We gingen er eten met ons vriendengroepje en kozen voor het verrassingsmenu Los Amigos. In verschillende gangen kregen we telkens een hoop lekkere tapas voorgeschoteld. De gastvrouw is super lief en sympathiek, het eten lekker en de prijzen redelijk. Tip: Neem zéker de dadels met pancetta, zelfs als je denkt dat je geen dadels lust. MMMM!!!!
Place to Be: Cörversplein 9, Wyck (vlakbij de Servaasbrug dus)

Lekker ontbijten deden wij bij Taart. Je kan er terecht voor een basic ontbijt (lekkere broodjes, confituur, kaas, vleesje, eitje) en kan dat naar eigen goesting verder uitbouwen tot een luxueus ontbijt. Gezellig, vers gemaakt, lekker, leuk interieur. Meer moet het soms niet zijn, toch?
Place to be: Helmstraat 2A, Maastricht

SGUN5581 IMG_6958 XFBD1541

Logeren deden wij via AirBNB in een fijn huisje vlak in het centrum. Fantastisch gelegen en toch rustig. Enige mogelijke nadeel is dat er (een erg aanwezige) huiskat is (en daar moet je dus wel voor open staan) en dat er nogal veel licht binnenkomt in de slaapkamers (waar ik blijbaar niet zo goed door kan slapen). Verder: dikke aanrader! Vlakbij de markt, het centrum, de Albert Heijn en de parking. Hier zien ze ons zeker nog terug!
Place to Be: AirBNB (en verder: Bogaardenstraat)

IMG_7070

Jullie nog toptips voor Maastricht? Ik lees het graag in de comments!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *