Tips voor Trips: Vakantiepark Beekse Bergen!

Ondertussen al even geleden, maar zo leuk dat het nog steeds de moeite is om te delen! Dus bij deze: een klein verslagje van ons verblijf ik het vakantiepark Beekse Bergen in Nederland.

Ik kende het safaripark Beekse Bergen al vanuit mijn studententijd. Een super tof dierenpark, waar je je echt op safari waant. Je kan het park verkennen vanop een boot, een bus, je eigen auto, of zoals in een klassieke zoo: te voet. De dierenverblijven zijn vrij ruim en meestal toch mooi ingericht. Op sommige plaatsen waan je je, met een beetje fantasie, zo in Afrika.

IMG_5055 IMG_5137 IMG_5084  IMG_5098 IMG_5140 IMG_5141 IMG_5143

Groot was dus mijn enthousiasme toen ik ontdekte dat er ook een vakantiepark bij hoorde. Het hele park én de bungalows zijn dan ook nog  allemaal in een Afrikaans thema gegooid. Hoe tof is dat?

IMG_5384

Bovendien krijg je dankzij je verblijf ook nog’s een hele hoop extra’s. Zo krijg je gratis én onbeperkt toegang tot het safaripark én Speelland. Daarnaast krijg je ook nog een attractiepas voor 5 andere daguitstappen.

Eén ding is zeker: vervelen kan je je hier niet. In het centrum van het bungalowpark is er ook elke dag kinderanimatie voorzien. Kinderen worden opgedeeld in leeftijdsgroepjes met elk aangepaste activiteiten. In de ochtend is er meestal een knutselklasje. Bij aankomst krijg je een overzichtje van de activiteiten. In de zomer zitten er soms 100 kinderen in zo’n knutselklasje, nu waren ze met….Twee. Jools & Ellis in een privé klasje….Tof dat ze dat vonden. Op dag 1 maakten ze een herfstboom en op dag twee was het thema “jungle dieren”. In deze knutselklas zaten ze met een vijftal kinderen en iedereen kon een dier kiezen dat ze dan samen probeerden in elkaar te knutselen. Kinderen content en wij een zalig uurtje alleen-tijd. Win-win dus!

IMG_5170 IMG_5168

IMG_5281

Van aan de bungalows vertrekt elke dag een boot, die je in een klein kwartiertje naar Speelland brengt. Een super leuk, groot eiland waar je, zeker op zomerse dagen een hele dag zou kunnen doorbrengen denk ik: speeltoestellen, auto-racebanen, trampolines, ….te veel om op te noemen.

BENQ6724 IMG_5372 IMG_5367 FBEI2784 QYCO5124 DLGM6975

Een verblijf is niet echt goedkoop, maar als je alle extra’s bekijkt en met een heel gezin gebruikt maakt van de attractiepassen en activiteiten, dan krijg je echt wel waar voor je geld.

IMG_5293

Concreet:
Waar? Hilvarenbeek (aka: waar ook de Efteling ongeveer is)
Wij verbleven in een jungalow voor 6 personen.
Op vrijdag gingen we naar het safaripark, op zaterdag gingen we naar het kutselklasje en zwemmen en op zondag namen we de boot naar speelland.
Meer info: hier.
Wij genoten echt van onze herfstwandelingen en het geritsel van de bladeren. Eigenlijk is dat zo erg nog niet die herfst….

IMG_5298

Eén ding is zeker: wij gaan nog’s terug! En bij deze zijn wij ontmaagd in de categorie ‘bungalowparken”. Welke zijn zo uw favorieten? En vallen al die parken eigenlijk nog wel mee? Benieuwd naar jullie ervaringen….

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *