Smartmat, onze eerste poging

Smartmat. Tis natuurlijk niets nieuws onder de zon en als ik op allerhande Facebookgroepjes rondkijk, dan denk ik dat er best veel mensen zijn die het gebruiken. Maar voor ons was het de allereerste keer en dat vond ik eigenlijk redelijk spannend.

Ik ben een weekje alleen thuis en alle andere huisgenoten eten warm op school en op het werk. Enter Smartmat dus. Ik liet me meteen gaan en bestelde drie dozen: de ontbijtbox (ik hoorde al zoveel goeds over hun granola), een quick and easy menu voor 2 personen en een kleine fruitbox.

Ik bestelde ruim op tijd (nog voor onze Spanje reis), dus de voorpret was groot. Maandagavond was het dan zo ver: ze zouden leveren. Helaas maakten we een valse start, want een paar uur voor het afgesproken leveringsuur kreeg ik een mailtje dat er vertraging was en dat onze levering 90 minuten uitgesteld was. Oké, no harm done. De levering was toch ‘s avonds dus ik ging er pas vanaf dinsdagochtend van eten. Helaas volgde een paar uur later nog een mailtje dat er geen chauffeur gevonden was en dat de hele levering dus pas een dag later zou doorgaan. Bummer zeg! Plots had ik dus geen eten in huis voor dinsdag (ik rekende op het fruit én op een lekker ontbijt en middagmaal voor mezelf).

Dinsdag avond was het dan eindelijk zo ver. Twee grote dozen en een fruitbakje werden in mijn handen gestopt. Tof zeg!! Het voelt echt als Kerstmis: de grote dozen gingen open en bleken gigantisch veel spullen te bevatten. We moesten echt puzzelen om alles in onze koelkast te krijgen (mede omdat ik zelf al wat dingen gekocht had en we dus plots met een hoop dubbels zaten). Maar het lukte (nipt) en het enthousiasme was meteen héél groot. Wat zag het er allemaal lekker uit zeg!!

IMG_3161 IMG_3163 IMG_3164

Enkel over de fruitbox was ik wat teleurgesteld. Had wat meer fruit verwacht (al stonden het aantal stukken bij nazicht eigenlijk wel vermeld op de site) en had ook iets spannenders verwacht misschien. Er zaten kiwi’s, pruimen en nectarines in. Maar, geen probleem, we eten alles smakelijk op!

Ik moest me héél de avond inhouden om al niet een ontbijtje te nuttigen 😉

En het moet gezegd: de ontbijtbox was een groot feest. Een heerlijk lekker brood, afkomstig van de bakker van het Dagelijks Brood (altijd feest!), super lekkere bio kaas (zou het met die bio-factor te maken hebben??), een hardgekookt eitje, yoghurt, heerlijk vers fruitsap, granola (die ik nog moet ontdekken) en nog meer! Wat een feest zeg!! Vanmorgen deed ik eerst de kinderen-moeten-op-tijd-naar-school-ochtendshift op nuchtere maag, om dan na het droppen aan de schoolpoort lekker, zalig te ontbijten. Geniaal gewoon! Zoals op hotel, maar dan gewoon thuis. Waarom doe ik dat niet meer, eigenlijk??

IMG_3174

Vanmiddag stond dan de eerste warme maaltijd op de planning: Gebakken Zalmfilet met geroosterde aardappelen en een zomer-rode koolsalade met peterseliesaus.

IMG_3175

Als ik de titel zo lees, niet meteen een gerecht dat ik snel zou maken. Vol goede moed begon ik er aan. Echt “quick & easy” zou ik het niet noemen. Maar dat ligt hoogstwaarschijnlijk aan het feit dat ik a) geen kok ben (totaal niet) en als ik kook dan is het mega basic! Ik vond dit gerecht (met een bereidingstijd van 45 minuten) echt wel uitgebreid en vrij arbeidsintensief, maar voor elke kokin met iets meer ervaring zal dat wel geweldig meevallen denk ik.

Ik vreesde dat mijn kinderen de rode koolsalade niet gingen lusten en maakte er nog een klein broccoli overschotje bij voor de zekerheid. Ik legde wel een hoopje salade op hun bord zodat ze moesten proeven. En wat bleek? Ze vonden het nog redelijk oké. Grootste topper waren de aardappeltjes én de zalm. Man, wat een heerlijk stukje vis was dat zeg?

IMG_3185 IMG_3182IMG_3181

Na één dag proberen was één ding echt wel duidelijk: Smartmat staat gelijk met topproducten.

Ik kan alvast niet wachten op het vervolg en ik denk dat wij zeker nog wel’s een Smartmat bestelling gaan doen. Nu enkel nog het lief overtuigen dat dat de kleine meerkost tegenover zelf boodschappen doen écht wel waard is!

PS: dit is geen gesponsorde blog, enkel mijn eigen ervaringen delen van mijn zelfgekochte dozen. Ik ben gewoon enthousiast en deel dan graag mijn mening 🙂

Benieuwd of jullie al Smartmat bestelden?  Ook zo’n goeie ervaringen mee? Of eerder fan van andere alternatieven zoals Hello Fresh? Wat waren jullie topgerechten? Ik lees het héél graag in de comments!!

5 comments

 1. Nog geen ervaring, tot nu toe lukt het me goed om snel maar lekker en gezond te koken. ik heb een flink aantal vaste gerechten die met de nodige variatie op tafel komen of in de diepvries belanden voor als het ‘s avonds niet lukt 🙂
  maar als ik voor een box zou kiezen: Smartmat. dit is Belgisch, dus ecologischer want minder transport. en dit gerecht zou ik zeker verkocht krijgen thuis 🙂 je hebt me geïnspireerd!

 2. Wij hebben al meer dan vijftig paketten gehad en ontbijtpaketten bestellen we sinds dat kan. Het blijft net Kerstmis.
  Lekker, gezond en gevarieerd eten is zo aangenaam met Smartmat.
  Ik denk dat de prijs en de kwaliteit minder naar de winkel gaan en geen overschotten hebben toch redelijk compenseren.
  (Ook ik word niet gesponsord. Wij zijn gewoon erg tevreden.)

  1. Wow! Meer dan 50, da’s al een professional zeg! Ik ga het zeker ook nog’s doen, maar vrees dat elke week te veel van het goede is. Weet ook nog niet goed of ik het na een werkdag ga zien zitten om nog te koken (tot nu toe at ik warm op het werk, maar door onze verhuis gaat dat niet meer)

 3. Ik ben ook fan. We hebben dat een maand of 4 om de 2 weken gedaan. Maar het gevecht met Fran werd steeds groter. Ze is zo al een verschrikkelijk slechte eter. Op den duur blokkeerde ze helemaal als ik het woord “smartmat” nog maar uitsprak. Ik vind het oprecht jammer 🙁

  1. Hier eten ze gelukkig heel goed en doen ze niet moeilijk. Enkel rauwkost is wat minder. Maar gisteren was het dan zo rode kool met appeltjes bij en een dressing en daar hebben ze toch van geproefd. Sowieso moeten de kinderen er niet van mee eten, want ze eten al warm op school. Ik overweeg het nu te nemen aangezien we niet meer warm kunnen eten op het werk en ik geen tijd en inspiratie en goesting heb om altijd zelf iets te verzinnen enzo.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *