Leuke app- tip voor lettervreters

Een paar oudercontacten geleden sprak de juf ons aan. Of we wisten dat Jools al kon lezen? Weten was veel gezegd (en echt lezen ook), maar ze is al ruim een jaar super geïnteresseerd in letters. En ja, ge moet dat allemaal niet te veel stimuleren, maar als uw kind elke dag er vrijwillig mee bezig is en constant vraagt hoe je bepaalde letters schrijft en leest, dan kan je dat gewoon niet tegenhouden.

Super blij was ze dus om eindelijk naar het 1e leerjaar te gaan. Eindelijk zal de letterwereld voor haar opengaan. Ondertussen laten we haar doen, schrijven en lezen we enkel op haar eigen vraag en om de drang naar meer leren en meer kennis te stillen, speelt ze bepaalde spelletjes. Zowel thuis aan de keukentafel als op de ipad of iphone.

Letterschool was twee jaar geleden erg hot. En nu is er een leuke opvolger, ideaal op haar niveau. En wat nog leuker is: het is de allernieuwste app van HeyHey. De kenners weten al wat dat wilt zeggen. Hey Hey staat garant voor vrolijke kleuren, leuke vormgeving én super gebruiksvriendelijk.

HeyBC (want zo heet de nieuwste app dus) is een spellingsapp in zijn puurste vorm. Doelgroep zijn kinderen tussen vijf en zeven jaar. Een leuke extra is dat je op de beginpagina de taal kan kiezen (Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Zweeds, Fins en Turks), waardoor ze dus ook nog andere talen kunnen leren. Een pluspunt voor mijn kinderen dus. Door hun recente reiservaringen (Canada en Spanje) zijn ze super gefascineerd door andere talen. Voorlopig houden we het nog op het Nederlands (want dat is nu nog moeilijk genoeg), maar dankzij de andere talen opties kan de app gewoon meegroeien dus met hun behoeftes en interesses.

HeyBC is vanaf vandaag verkrijgbaar in de app store voor 2,99. Jools vindt dat alvast een koopje!
Voor meer info, kan je hier terecht!

IMG_3197 IMG_3198 IMG_3200 IMG_3202 IMG_3203

2 comments

  1. Hier nog iets te jong om te leren spellen, maar de Letterschool-tip meteen uitgeprobeerd en voorlopig een grote hit, bedankt!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *