Leuke Leuvense Resto Tip!

Vakantie dat is ook af en toe een kindvrije avond. Kinderen op logement staat dan gelijk aan een avond met zeeën van vrije tijd. De after-work avond biedt plots zoveel mogelijkheden, ik word er soms een beetje duizelig van. In mijn hoofd gaat het dan van: gaan we naar de cinema/op restaurant, zal ik gaan sporten of oeh oeh naar de sauna en arghhh ik wil take out eten halen en een filmpje in de zetel kijken. De sky is plots te limit. Oh the things we could do….Kende dat?

Meestal eindig ik gewoon thuis in de zetel, maar soms, when the timing is right dan belanden we nog’s op restaurant. Net als vroeger. Op den bots beslist. Gewoon omdat het kan en omdat we der goesting in hadden. Zo ook vandaag dus. Zalig, zo’n avonden.

We gingen naar Leuven en besloten eens “iets nieuws” uit te proberen. Het lief had iets opgevangen van een leuk, klein restaurantje op de Markt. Iets van twee zussen en Vlaamse Klassiekers met stoemp enzo.

Na even zoeken- het is echt een klein pandje- vonden we “L“. Klein, maar gezellig (en retro!) ingericht. Nieuw bleek het niet te zijn, want ze begonnen er al een jaar of drie geleden mee (oops! We wouden ook’s hip doen).

IMG_1492 IMG_1493

Op de kaart simpele, maar lekkere gerechten. Ik ging voor erwtjes- en worteltjes stoemp met spek….MMMM spek! Het lief ging voor de volovan. En lekker dat dat was. Simpele kost, maar echt super lekker (en razendsnel) gebracht. Een echte aanrader…. Ik ga zeker terug, want ik wil nog’s ballekes met krieken eten. Bovendien kan je ook kiezen voor halve porties (ideaal voor de kleine eter of voor wie niet kan kiezen) én voor “Vlapas” ofte: Vlaamse tapas. Haha, i wants!

IMG_1494 IMG_1497

kaart_7 kaart_8

Voor wie ook wil gaan smullen, één adres: L-café, Oude Markt 37, Leuven (ongeveer tegenover Rodins). De zussen Liesbet en Lori (L-café, hebdem?) zullen u niet teleurstellen!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *