Tips voor trips: blote voetenpad in Zutendaal

Er is niet veel wat ik viezer vind dan voeten. Voeten in kousen, blote voeten, voeten in sandalen. You name it, i hate it!

En toch deden wij vandaag een uitstapje naar Zutendaal om er het blote voetenpad af te leggen. Het leek mij wel leuk (zo lang ik er niet te veel over nadacht) en ook iets wat onze kinderen geweldig tof zouden vinden. Op blote voeten op ontdekking in de natuur.

Dit pad was het eerste blotevoetenpad van Vlaanderen. Tijdens de 3 km lange wandeling kom je alles tegen: hout, stenen, boomsnippers, gras en water. Je kan er klimmen, door een riviertje wandelen, over een hangbrug lopen en in de modder stampen.

Het parkoer is gevarieerd en verveelt nooit. Zelfs Ellis liep vlot de hele wandeling uit.
Hoewel het weer niet geweldig was, was er een massa volk, maar bovenal: we hadden echt een topdagje. Een grote aanrader dus!

Zelf zin gekregen? Hierbij alles wat je moet weten:
* Adres: Stalkerweg in Zutendaal
* Toegangsprijs: 4 euro voor volwassenen, 3 euro per kind
* Bij de start zijn er lockers, op het einde zijn er kraantjes om je voeten en benen te wassen, je neemt dus best een handdoek mee.
* Opgelet: het water is op sommige plaatsen vrij diep (en ijskoud!), je doet dus best een short of kort kleedje aan.
* Sommige stukken zijn vrij glibberig, dus iets minder aangewezen met hele kleine kinderen denk ik. Al zijn er op de moeilijkste stukken (het hele diepe water bijvoorbeeld) wel alternatieve routes.
* Meer info: hier

IMG_0695 IMG_0697 IMG_0716 IMG_0725 IMG_0730 IMG_0733 IMG_0743 IMG_0767 IMG_0791 IMG_0793 IMG_0836 IMG_0855 IMG_0856

Ideaal voor een zondagnamiddag, niet?

 

6 comments

  1. Oooh! Dat staat hier ook al een hele tijd op de ooit-een-keertje-lijst. Misschien komt het er nog wel eens van deze zomer. Het ziet er super uit!

  2. Zalig hé! Ben er destijds op prospectie geweest voor vlavak. We hebben het toen zelf niet gedaan omdat anders het verrassingseffect tijdens de opnames zelf minder zou zijn. Staat dus zeker op mijn verlanglijstje, voor als ik eens in de buurt ben.

  3. Ziet er superleuk uit! Zutendaal is een beetje ver voor ons, maar misschien wel leuk om te combineren met een stad in de buurt voor een daguitstap. Ik schrijf het op mijn eeuwig groeiende en nooit krimpende to-do-lijst 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *