Dag 13: ergens onderweg. Van USA (back) to Canada!

Dag 13 was een rij-dagje. Even doorbijten om terug van Amerika naar Canada te geraken.

Op zich was het niet zo gigantisch lang rijden, maar we verloren toch héél wat tijd onderweg. De grens oversteken, tanken, boodschappen doen (we hadden bijna alles moeten achterlaten bij het oversteken naar USA) en de weg vinden naar onze bestemming. We hadden niet gereserveerd omdat het een gigantisch grote camping was. We hadden er helaas geen rekening mee gehouden dat het verlengd weekend is hier in Canada en dat dat wil zeggen dat iedereen aan het kamperen slaat. Uren hadden we gereden en de kinderen hadden het het laatste uur wat lastig. Genoeg was genoeg, ze moesten dringend uitgelaten worden. Kilometers voor de ingang van de camping/het park waar we wouden logeren zagen we de borden: “Sorry, we’re full”….Argh!!! Kleine inzinking nabij, want we hadden geen back-up plan en de eerstvolgende camping was best nog een eindje rijden. We besloten de borden te negeren en met de moed der wanhoop reden naar het infopuntje. Ik legde uit dat we de borden wel gezien hadden maar dat we toch onze kans wouden wagen. We were desperate, hadden ze aub toch niet ergens een klein plaatsje voor ons?

En gelukkig: it worked! Ze besloten even te kijken of er niet iemand vroeger was weggegaan of gewoon niet was komen opdagen. Uiteindelijk zei ze dat ze nog wel iets hadden, maar dat het wel een crappy plaats was. Hmz….Benieuwd wat ze daarmee bedoelde, maar het kon mij op dat moment niet schelen. We wouden gewoon parkeren, kinderen uitlaten, iets eten en op tijd in bed.

Aangekomen bleek het dus gigantisch mee te vallen. T was zelfs een plekje in een prachtig bos met super leuke bomen er rond. Ideaal, vonden wij, dus we hadden zeker niets te klagen! Zeg nu zelf:

DSC_0307DSC_0309DSC_0337

Na een rustige ochtend reden we op dag 14 (vandaag) door naar de Sea to Sky Highway en dan vooral: Squamish. Super veel geluk, want het was een prachtige zomerdag vandaag (eindelijk!!) en de views waren geweldig! We stopten onderweg voor een lunch op het strand aan Porteau Cove (ongelooflijk prachtig!) en daarna gingen we de waterval bekijken in Shannon Falls Provincial Park. Ongelooflijk schoon allemaal, alleen was er deze keer echt wel veel volk. De combinatie van een lang vrij weekend voor de Canadezen én het prachtige zomerweer.

DSC_0457 DSC_0459DSC_0475DSC_0472DSC_0471DSC_0468DSC_0464DSC_0461IMG_7728DSC_0456DSC_0445DSC_0444DSC_0440

Rond 16u kwamen we toe op onze camping voor vannacht: Eagle Vista RV Resort & Campground. En echt: i couldnt be more happier! Een mooie, open camping (tot nu toe sliepen we meestal diep in de bossen, super fijn, maar veel zon vang je daar niet), met prachtig zicht op de bergen en een klein speeltuintje vlakbij onze van. Ideaal voor vandaag dus. Ik in de zon, kinderen aan het spelen en het lief wat aan het prullen. Iedereen very happy dus en precies wat ik nodig had.

Morgen doen we nog een uitstapje in squamish (gondola) en daarna trekken we naar Whistler, daar zullen we twee nachten blijven.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *