Dag 9 was Chemainus en Dag 10 was Victoria

Chemainus…een klein dorpje vol muurschilderingen. Het dorp brengt het verhaal van een houthakkersdorp dat ten tijde van de industriële achteruitgang zijn hoofd boven water probeerde te houden. De geschiedenis van het dorp werd op de muren geschilderd en verspreid over het hele dorp kan je dus scenes zien van het dagelijkse leven of het industriële verleden. Op de voetpaden zie je gele voetstappen voor wie geen enkel werk wilt missen. Een extra leuke toets dus voor de kinderen.

DSC_0398 IMG_7443IMG_7421IMG_7434IMG_7436DSC_0395IMG_7442IMG_7444DSC_0399IMG_7450

We liepen rond, aten op een zonnig terrasje en zochten dan een strand op. Ellis was niet meer te houden en moest en zou zwemmen in zee. We zochten en vonden (Bamberton Beach) en hadden alweer het hele strand voor ons. Voor ons én een zeehond. Die keek toe hoe Jools en Ellis moedig (want daar waren de wolken alweer) het water in gingen. Niet te houden waren ze.
IMG_7460IMG_7465

DSC_0423 DSC_0479

Daarna reden we nog een klein stukje verder, naar Goldstream Provincial Park waar we de nacht doorbrachten. Goldstream Park is een camping in een natuurpark: super groot en amper volk. We stonden dus helemaal alleen in een prachtig stuk bos. Naast ons stukje lag een grote boomstam, en meer hadden de kinderen niet nodig om hele taferelen te bedenken. “Ik was de prinses en jij de draak”, “Gaan we nu Frozen spelen”, was alles wat we hoorden. Zalig om zien, hoe goed die twee zich kunnen bezig houden met twee keer niets. Echte buitenkinderen zijn het, dat gaat nog afkicken worden. Logeren in een natuurpark heeft als voordeel dat je op een prachtige locatie ligt, het nadeel is dat je de mobilhome niet kan aansluiten en het dus een beetje back to basics is. Fijn was het dus te ontdekken dat deze camping een super goed verzorgde sanitair had: mooie, propere en warme douches, gratis en voor niets. ZALIG, na bijna een week in onze RV te moeten wassen en plassen.
DSC_0001 IMG_7480

Op dag 10 (vandaag) belandden we in Victoria. De belangrijkste stad  van Vancouver Island en meteen ook de hoofdstad van Brits-Columbia. We staan hier op de zeer populaire camping “West Bay Marine Village”. Niet echt gezellig- eerder een grote parking met allemaal RV’s naast elkaar- maar wel met schoon uitzicht. Omgeven door het water én ideaal gelegen voor een bezoek aan de stad. Stap het domein af en je kan de bus op, of nog leuker voor de kinderen, stap recht de watertaxi in en laat je naar de andere kant van het water brengen. Je stapt zo de stad binnen, zonder enig parkeer probleem. Héél veel is er echter niet te doen of zien vind ik. Wij zijn hier vooral omdat we hier morgen de ferry opstappen. We verlaten namelijk even het Canadees grondgebied om een item van mijn Bucket List te schrappen: Seattle bezoeken! De komende twee dagen zijn wij dus in de USA, om daarna langs Vancouver (Squamish) te gaan om onze reis verder te zetten via de Sea To Sky Highway, richting Whistler, Jasper en Banff. Ik hoor het in de wind….The best is yet to come here!!

DSC_0014 DSC_0009

IMG_7540

Wifi is er soms, maar nooit héél goed. Foto’s opladen lukt dus maar zéér moeizaam.

2 comments

  1. Hey, ik ken jullie niet maar viavia hierop terecht gekomen. Leuk om te lezen, want wij deden vorig jaar min of meer dezelfde reis met de toen 1,5 jarige Floris :). Check http://www.reisverslaafd.be. veel plezier nog! Tips nodig? Laat maar weten!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *