Vancouver Island

Voila! We ruilden de stad in voor de natuur en dat  bevalt ons prima.

IMG_6967_2

We pikten onze mobilhome op en namen meteen de ferry naar Vancouver Island. De boottocht was leuk: véél wind, maar zonnig, we bleven bijna de hele tijd op het buitendek. Helaas geen coole dieren gespot. Daarna reden we naar Walmart voor de noodzakelijke boodschappen (eten, drinken, autostoeltjes voor de kinderen) en dan eindelijk naar onze eerste camping. We sliepen op de camping: “Rath Revor National Provincial Park” en dat was meteen een geweldige ervaring. Een schoon stukje grond ter onze beschikking, midden in het bos, vlakbij het strand. We sliepen als roosjes en werden ‘s ochtends gewerkt door het geluid van zeehonden! We trokken meteen onze kleren aan en wandelden naar het strandje vlakbij. Dat bleek verlaten en bovenal prachtig te zijn.

What a way to start the day?! Krabben en oesters spotten, schelpen en andere schatten uit de zee bewonderen en dan natuurlijk ook de zeehonden. Die zwommen zalig voorbij. Kopjes boven water, duik en hup daar was de staart te zien. Geweldig gewoon!!!! Dat ze hier gelukkig is, dat buitenkind van ons (Ellis). Een hele dag in de weer met stokken en schelpen. Een schepje en een emmertje. Een sjaal wordt een cape, een schelp een schattendoosje. Stenen worden behandeld als waren ze puur goud.

De camping zelf was ook héél tof: toffe stukjes bos, speeltuin, open vlaktes met picknick tafels. Jools spotte plots drie elegante herten en we genoten van het tafereel. Ze keken schichtig in het rond en huppelden elegant weer verder. Wauw!! De kinderen plukten een wild boeketje voor moederdag en we kookten voor het eerst in onze mobilhome: wortelstoemp met worst. Nog nooit smaakte dat zo lekker als vandaag 🙂

Nog een laatste wandeling op het strand en dan was het alweer tijd voor de volgende halte: Tofino, aan de andere kant van het eiland.  Een paradijselijk stadje aan het begin van het nationale park Pacific Rim. Een geliefde plek voor surfers ook. En daar staan we dus, op een heerlijk plekje  op de camping Bella Pacifica, vlak aan de zee, met alweer prachtige uitzichten. Hier gaan we hopelijk morgen of overmorgen walvissen spotten en als we zin hebben doen we misschien ook een tocht waarop je beren kan gaan spotten. Een spontane ontmoeting zat er helaas nog niet in. Valt het op dat we ongeduldig zijn?

IMG_7193 IMG_7037 IMG_7044 IMG_7048 IMG_7084 IMG_7088 IMG_7089 IMG_7168 IMG_7172

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *