Relax op reis vertrekken, yes I can!

Ik wil op reis zo relaxt mogelijk zijn en niet te veel stressen over onbenullige dingen. Ook thuis, in mijn voorbereidingen deed ik al wat dingen om zo chill mogelijk te kunnen vertrekken. Hierbij enkele tips:

– Heb je er al’s op gelet hoeveel stomme mails je dagelijks in je mailbox krijgt? Zot word ik er van. En toch doe ik er meestal niets aan. Tot nu dus. Het vooruitzicht van thuis komen en een mailbox met 2000 oninteressante mails erin, sprak me niet aan. En dus begon ik een maand geleden al met me consequent uit te schrijven op alle nieuwsbrieven en aanbiedingen. Het duurt even voor alles verwerkt is blijkbaar en bij sommige firma’s blijkt de unsubscribe knop systematisch tot een error te leiden, dus even volhouden is de boodschap! Na anderhalve maand consequent uitschrijven begint het resultaat te lonen. Zalig eigenlijk. Vanaf nu let ik nog meer op waar en wanneer ik mijn mailadres achterlaat, want al die junkmail is pure tijdsverspilling.

– Maak een lijstje aan in een gemakkelijke app zoals Wunderlist. Je kan de lijst delen (met je partner) zodat je beiden taken kan toevoegen, afvinken, etc. Zo heb je steeds een goed overzicht bij van wat er nog moet gebeuren. Ik had een lijstje “to do”, een lijstje van wat we moeten meenemen (wat ik dan afvink bij het inpakken) en een lijstje met tips voor in Canada zelf (welke camping leuk is, wat we niet mogen missen…).

– Een vrij voor de hand liggende misschien: Just be relax…Vergeet je iets, dan koop je het daar wel. Denk gewoon goed na over de belangrijkse essentials en de rest volgt wel. Prop uw zakken ook niet te vol. Tis niet omdat ge 25 kilo per persoon moogt meenemen, dat je dat ook moet doen.  Zeker met kleine kinderen mag je niet vergeten dat jij hoogstwaarschijnlijk alles zal mogen sleuren en dragen. Elk 50 kilo plus handbagage én vermoeide kinderen. Ziet ge u al afkomen? Plaats in uw valies, wil ook zeggen dat er plaats is om ginder wat te shoppen….Daar kan niemand tegen zijn, toch?

 

Wat ik anders zou doen, bij een volgende reis:

– De periode voor vertrek wat rustiger houden dan anders. Bij ons stond onze agenda nog zo bomvol met afspraken, verplichtingen,….Al maanden zijn we bijvoorbeeld bezig met een herziening van onze lening. Door een paar fouten bij de bank en de leningsmaatschappij heeft heel het proces weken vertraging opgelopen waardoor we nu nog heel wat heen en weer moesten bellen en lopen om het op het nippertje nog in orde te krijgen. Zo moesten we donderdagavond nog naar de notaris om alles te tekenen zodat het nipt op tijd in orde was.

– Bijkomend bij de herziening van de lening plannen we dan ook nog een nieuwe fase in onze verbouwingen, waardoor er nu constant dakwerkers en aannemers bellen en langskomen. Offertes binnen krijgen, vergelijken, bevestigen….Dingen waar kei veel tijd in kruipt, om van de energie nog te zwijgen. Misschien hadden we dat beter op een ander moment gepland.

– Ook het ziek zijn hielp natuurlijk niet. Dus: mental note to self: volgende keer geen last-minute ziek zijn en al zeker geen medische mysteries meer enzo. Dank u, lichaam!

Anderzijds vond ik het dan weer wel tof dat de laatste twee dagen nog redelijk vol zaten. Anders zou ik toch maar nerveus en ongeduldig rondlopen. Nu vloog de tijd voorbij en dat is eigenlijk maar goed. Ik kon zelfs het laatste item van de to do lijst afvinken. Hoera!

IMG_6334

Wij zijn er klaar voor. Eindelijk is het écht zo ver: Canada here we come!

6 comments

  1. Ik wens jullie n super reis!

    Geniet ervan met jullie viertjes!

    Ik kijk al uit naar de verhalen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *