Zondag Bakdag: appelgebak met ijs!

Joepie! Soms komen dingen gewoon super goed uit en dan zijn de simpelste dingen extra plezant….

De laatste maanden ben ik mega in de ban van Healthy bakken, ontbijten en snacken, maar af en toe dat wil je toch gewoon nog’s old school lekker snoepen en zondigen.

Dankzij Komen Eten draait een groot deel van mijn werkdagen rond eten. Afleveringen visioneren, inlezen, kandidaten die over eten praten…Ne mens zou van minder honger en goesting krijgen. Vaak zie ik gerechtjes passeren die mij meteen aanspreken en die ik zelf ook wil uit proberen. Zo zie je héél binnenkort een dessertje wat meteen op mijn wishlist kwam staan. Tis een soort appelgebakje met ijs, maar dan helemaal anders dan een gewone appeltaart.

Net op het moment dat het receptje op mijn wishlist kwam te staan, werd ik door The Insiders verwend met een Herta pakketje. Ik wist meteen waarvoor ik mijn bladerdeegje zou gaan gebruiken….1+1 is soms gewoon kei hard twee. En dus werd er nog’s old school gebakken in onze crib. Geen suikervrije, verantwoorde dingen, maar gewoon een mega lekker dessertje. Zo om het einde van de paasvakantie te vieren moet dat al’s kunnen, toch?

IMG_5926

In het originele recept worden de appels gemarineerd in Calvados, maar aangezien ik niet into alcohol ben, deed ik het gewoon met Agave siroop. En dat bleek geen slechte keuze, al zeg ik het zelf.

Wie het origineel wil zien (gemaakt door niemand minder dan Jimmy van OH-MY-GOD Get Ready) moet nog even geduld hebben: De bewuste aflevering komt pas begin Mei op antenne, maar hier dus alvast mijn versie.

Nodig:
1 jonagold appel
Bladerdeeg, van Herta natuurlijk
Agavesiroop
riet- of basterdsuiker en 1/2 pakje vanille suiker
Vanille ijs (of in ons geval een witte magnum in stukjes gesneden)
Kaneel
Eventueel: Amandelschilfers voor de decoratie (deden wij niet omdat we al de witte chocolade van de magnum als crunchy bite hadden)

Doen:
Schil de appel en haal het klokhuis eruit. Snij in 4 gelijke schijfjes en bak aan in boter. Besprenkel de appelschijfjes met de rietsuiker en kaneel. Karameliseer ze (en draai dus af en toe om) en voeg de agavesiroop toe. Laat even op een zacht vuurtje staan pruttelen.

Snij 4 rondjes uit het bladerdeeg en leg de appelschijfjes er op. Giet ook nog wat gekarameliseerde suiker en agavesiroop op en rond de appeltjes. Zet in een oven van 200 graden gedurende een 20-tal minuten. Rooster de amandelschilfers in een anti kleefpan. Haak de gebakjes uit de oven en leg in het appelschijfjes een bolletjes vanille ijs. Besprenkel met de amandelschilfers en klaar!

IMG_5908 IMG_5912IMG_5919 IMG_5918

 

IMG_5922 IMG_5921 IMG_5920

Smullen maar!!!! Echt super lekker en niet te zwaar. Wat ons betreft een topdessertje!

Voor het originele recept kan je binnenkort terecht op de website van Vier! Maar dat wisten jullie al, toch? Of ben ik de enige die Komen Eten recepten namaakt? 🙂

En aangezien ik ook nog verwend werd met een kant en klare cakemix van Herta, zal er hier nog wat afgesnoept worden de komende dagen. Merci The Insiders, merci Herta! Wij zijn (en waren) alvast fan!

Wil jij zelf ook eens het appelgebak proberen maken? Ik geef 2 x Herta’s kortingsbonnen weg. In elke enveloppe zit een kortingsbon van 1 euro geldig op een taartdeeg en een bon van 1,75 euro op de cakedegen. En om het feest compleet te maken stop ik er ook nog een leuk receptenkaartje bij met extra inspiratie voor een lekker dessertje. Wat je daar voor moet doen? Gewoon een comment achterlaten en wie wil mag Mijn Kwintessens altijd volgen op Facebook. Succes!!!

Wat ook nog bijzonder geapprecieerd wordt is een like  op onze foto in de Herta wedstrijd. Eén klik voor jullie, een coole prijs voor ons 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *