Momenteel: over leuke vakantie-activiteiten, Janez Detd, kringwinkelgeluk en aftellen….

Helaas geen paasvakantie hier, maar dat maken wij goed met twee keer een vrije vrijdag én het volproppen van onze weekenddagen. Zo lijkt het alsof we ook wat vakantie hebben, de andere dagen dienen om te rusten en lekker buiten te spelen bij oma & opa.

Dingen die wij u kei hard kunnen aanraden:

Als het slecht weer is: Shaun, the sheep, de film!
Wij mochten dankzij VIER naar de avant-premiere en zagen dat het goed was. Een paar dagen eerder gingen we ook al naar de Assepoester film en vooral voor ons, ouders, was Shaun toch véél toffer 🙂 De meisjes genoten van beide films: Assepoester sprak tot de verbeelding en werd met open mond van voor tot achter gevolgd. Shaun de sheep was super leuk, al was de humor soms meer voor ons grappig dan voor hen. En enige nadeel: op het einde is er een lange scène die Ellis toch wel héél eng vond. Eerder voor iets oudere kleuters dus, maar verder: echt een leuke film! Go check it out!IMG_4533 IMG_4555

Pairi Daiza. Voor ons de allereerste keer dat we richting het verre Brugelette trokken, maar het zal niet de laatste keer zijn. Tof dat dat daar is en mooi! Alle dieren zijn van dichtbij te bewonderen, zonder dat ze daar zelf last van hebben. Ze zitten in super mooie verblijfplaatsen waar echt goed over nagedacht is. Je kan altijd vrij dichtbij komen en op leuke manieren de dieren bewonderen. Wij waren dolenthousiast over het voederen van de olifanten en de aapjes én van het nijlpaard dat je onderwater kan zien voorbij zwemmen. Serieus! Ik kon daar alleen een hele dag blijven zitten. Dankzij ons gezelschap (de peter van Jools) konden we trouwens meer dan alleen maar dieren knuffelen:

IMG_4910  IMG_4912 IMG_4913 IMG_4915 IMG_4922 IMG_4923 IMG_4924 IMG_4928

IMG_4911

Amper een paar dagen later trok ik met enkele klasgenoten van Jools (en een paar toffe mama’s!) met de trein naar Aquatopia. De kinderen spraken er al weken over en keken vooral uit naar de haaien. Aquatopia was tof, maar eigenlijk stelt het toch niet zo veel voor. Je bent er héél snel door (al vulden wij nog wat tijd met het spelen in het ballenbad en een ander speelkamertje) en voor kinderen zijn vissen gewoon vissen en veel aandacht hadden ze dus niet voor de 100 verschillende soorten. Ze hadden het allemaal nogal rap gezien….Maar ‘t was een leuke dag, al is Aquatopia toch niet direct voor herhaling vatbaar.

IMG_5113

Verder geniet ik van mijn knuffel Ellis. Wat hou ik van dat compacte, warme lijfje op het mijne. Dat poepje in mijn hand, dat grote, zware hoofd op mijn borstkas. Die knuffels en kusjes, die rustig-wordende ademhaling. My girl. She rocks.
IMG_5140 IMG_5141

Soms wou ik dat de tijd gewoon wat kon stilstaan. Forever here and now….

Op donderdagavond bleef Ellis bij oma slepen en Jools kwam alleen mee naar huis. Iedereen genoot van het even apart zijn en alleen-aandacht-krijgen. Jools leek plots weer nog groter en al zo zelfstandig. Wat een fijn, lief meisje is ze toch geworden.

Op vrijdagochtend trok ik met Jools naar’ t UZ voor de jaarlijkse controle van haar bloedtoestanden. We lachten, zongen en genoten van onze tijd samen in de auto, gewoon met ons tweetjes. In het ziekenhuis werd ze gemeten en gewogen (123,8 cm en 24 kilo!) en bij het bloedprikken was ze super flink! Nu weer een paar dagen wachten op het resultaat, maar we hopen gewoon op goed nieuws. Dan zijn we weer een jaartje gerust.
IMG_5168IMG_5551

Daarna trok ik naar Gent voor een oldschool avondje uit met vriendinnen. Janez Detd deed van reunie en wij waren erbij! De max dat het was, ge kunt dat niet geloven. Een zwaar feestje, precies of we werden 10 jaar terug gekatapulteerd. 10 jaar geleden, dat waren fijne tijden i tell you!

IMG_5509 IMG_5445 IMG_5497

Op zaterdag stond nog een dagje West-Vlaams Kringwinkelen op het programma en ook dat is voor herhaling vatbaar. Ik ben echt super content met mijn buit. De winkels en het aanbod daar zijn echt anders. Ge kunt er meer dan hier nog’s iets tof scoren en niet alleen op Retrodag.

IMG_5517 IMG_5523 IMG_5540  IMG_5543 IMG_5544

Tenslotte doen we kei hard van aftellen en dingen verzamelen en klaarleggen. Alles met het oog op ons vertrek. Nog een tiental dagen werken en dan is het eindelijk van dattum. Onze droomreis. Bring it on, wij zijn er zo klaar voor! Hopelijk hebben jullie wel twee heerlijke weken vrij nu. Met dit zalige lenteweertje zou ik mijn dagen alvast goed gevuld krijgen.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *