Kookkriebels workshop voor kleuters!

Vandaag ging ik met de kinderen een kookworkshop volgen voor kleuters.

Al weken keken ze er naar uit en ook ik was heel benieuwd eigenlijk. Dit was de eerste keer dat we zoiets deden. Nochtans zijn er hier veel toffe dingen te doen. De jeugddienst van Tienen organiseert tal van leuke activiteiten. Een website die werkt hebben ze helaas niet en ook het systeem om te registreren en in te schrijven vind ik verschrikkelijk. De communicatie is vaak ondermaats (zo stond in de bevestigingsmail bijvoorbeeld nergens het adres vermeld van waar de workshop eigenlijk doorging), maar eens dat allemaal lukt vergeet je dat gelukkig snel. Er is leuke buitenschoolse opvang in de vakantie en tijdens het jaar dus ook verschillende activiteiten, zoals deze workshop.

Samen met een tiental andere kinderen trokken Jools & Ellis hun kookschort aan en meteen vlogen ze er in. De workshop duurde 2 uur en op het programma stond een 3-gangenmenuutje. De juf legde alles netjes uit en we kregen een receptenbundeltje. We maakten een gevuld eitje als hapje, een quiche met prei en spek én een petit-beurre taartje (zoals mijn eigen oma ze altijd maakte!) dat dan nog versierd werd tot paastaartje. Geweldig vonden ze het!

IMG_4255 IMG_4260 IMG_4261 IMG_4262 IMG_4265 IMG_4269 IMG_4278 IMG_4288

En op het eind mochten ze het allemaal lekker opeten natuurlijk!
IMG_4307

Een leuke dag dus, die snel voorbij vloog. Check zeker’s bij de jeugddienst in jouw buurt, want die doen echt veel leuke dingen. Binnenkort volg ik nog een workshop fotografie met Jools. Een workshop kost 10 euro per kind (telkens met één volwassenen).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *