Tips voor trips #onsplanCanada

Een grote reis (1 maand) naar een ver land (Canada) mét kinderen voorbereiden, daar komt toch wat bij kijken. Hoewel we zeker niet willen overplannen en veel aan het lot zullen overlaten zijn we er toch wel wat mee bezig. Het boeken van de reis, een vage route uitstippelen, beetje lezen over en gewoon practisch de reis zelf voorbereiden….Niet niets allemaal en hierbij alvast enkele tips die ik kan meegeven:

– Maak een lijstje aan in een app zoals bijvoorbeeld Wonderlist, waarin je al je kosten kan bijhouden tijdens de voorbereiding. Zo heb je achteraf een goed zicht op wat de reis nu eigenlijk gekost heeft.

– In Canada heb je een Discovery pass nodig om toegang te krijgen tot de nationale parken. Check de Belgische en Nederlandse zoekertjessites en scoor jouw pas tweedehands aan een fractie van de prijs. Een pass kost in Canada 137 CAD (zo’n 95 euro). Mensen kopen een seizoens- of jaar pas. Vele mensen komen dus terug van hun reis met een pas die nog enkele maanden geldig is. Wij vonden er eentje (ongesigneerd) in Brasschaat voor 45 euro. Toptip dus!

– Plan de reis lang op voorhand, dat heeft alleen maar voordelen! De prijzen zijn voordeliger, je hebt vaak zelfs een vroegboekkorting én de kosten zijn gespreid. Je betaald een voorschot, enkele maanden later de rest, ergens tussenin boek je je logement (indien nodig), enzo….Gaat vaak iets makkelijker dan boef, baf plots alles in één keer te moeten betalen. Daar en boven is de voorpret en het toeleven naar bijna even leuk als het reizen zelf.

– Zoek en vergelijk het aanbod. Vliegreizen naar Vancouver in België boeken, ging ons al snel een 1000 euro per persoon kosten. Wij keken, lazen en vergeleken en kwamen uiteindelijk terecht bij Travelhome. Een Nederlandse firma met massa’s ervaring in camperreizen. Uiteindelijk boekten we bij hen onze vliegtickets én mobilehome….daarvoor betaalden we nog geen 4000 euro voor onze 4 vliegtickets én een mobilehome (dus vervoer + verblijfplaats) voor 3 weken (De eerste week verblijven we in Vancouver in een appartementje). Vergelijken loont dus!

– Een voor de hand liggende tip: probeer buiten het seizoen te gaan. Wij lieten enkele periode’s met elkaar vergelijken en toen was de beslissing snel gemaakt. Wouden we een maand later vertrekken, dan stond er meteen 2000 euro extra op de teller (en dan nog wat dat niet in de hoogzomer maanden!). De beslissing was dus snel gemaakt.

– Gebruik uw netwerk. Aangezien wij op een maandagochtend vrij vroeg in Amsterdam moeten vertrekken, zochten we nog een overnachting de avond voordien. Via Facebook deed ik een oproepje naar tips voor goedkope overnachtingen. Super blij waren we toen bleek dat mijn middelbare-school-vriendinnetje voorstelde dat we bij haar mochten logeren. Zij woont ondertussen in Nederland en we kunnen zelfs onze auto gewoon in haar straat laten staan. Hoe handig is dat zeg? Via deze weg: nog’s: BEDANKT, J!!!

– En ten slotte: Just do it! Je kan altijd denken dat ver reizen (te) duur is, maar soms moet je gewoon een realistisch doel stellen en er naar toe werken. Ik schreef het eerder al, maar ik geloof er echt in. Stel jezelf een doel (bijv: binnen twee jaar zijn we weg) en ga ervoor! Spaar, verkoop dingen die je niet meer nodig hebt en werk naar je doel. Je zou verbaasd zijn hoe snel je toch een aardige reissom bij elkaar kan sparen door een beetje op te letten, creatief te zijn en alles wat je niet meer nodig hebt te verkopen. Legere kasten én een vliegticket in handen. Als dat geen win-win is?

En verder: heb geduld! Hoe dichterbij het vertrek komt, hoe moeilijker dit blijkt…Hashtag CAN WE GO NOW??? 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *