Leuke site tip + recept voor een healthy snelle mugcake!

Klikkerdeklik. Altijd op zoek naar inspiratie voor nog meer lekkere én gezonde receptjes. Ik klik, ik lees, ik test, proef en eet. Zalig gewoon! Een hele wereld die opengaat. Een wereld waarin je lekker kan eten zonder schuldgevoel. Waarin je voelt dat je voedt in plaats van vult. En zo kwam ik ook terecht op de site van  Lisa. Zij schrijft op haar blog In Love with Health alles over haar gezonde lifestyle. Wat begon als een zoektocht naar een nieuwe levensstijl, leidde tot zo veel meer. Ondertussen  volgde ze een opleiding tot voedingscoach en hormoontrainer én binnenkort verschijnt haar eerste boek! Om naar uit te kijken….

Op haar site deelt ze al haar kennis én passie, oa in heen hoop lekkere, inspirerende recepten! Om jullie alvast warm te maken, deel ik er ééntje van. Namelijk een razend snel, vullende en lekkere mugcake. Een cakeje uit de microgolfoven dus! Op Instagram bleek namelijk dat velen onder jullie mugcakes wel kenden, maar niet meteen dachten aan een gezonde variant. Here we go dus:

Nodig:
1/2 banaan
1 ei
3 el havermout
1 el cacao
2 el water

Doen:
Prak de banaan tot een smeuïge massa op een bordje. Doe de banaan in je “mug” ofte koffietas. Voeg de andere ingrediënten toe en meng grondig. Zet gedurende 3 minuten op maximum watt (of 1000w)  in de microgolf en tataaa: een snelle, gezonde hap! Je kan het cakeje opeten vanuit de tas, of gewoon de tas even omkeren om een bordje en wachten tot de cake eruit valt.

IMG_2967

Eventueel te combineren met lekker fruit of griekse yoghourt naar keuze.

Smakelijk! En check zeker ook de rest van de site, er staan nog massa’s recepten op die er minstens even lekker uitzien!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *