Recept: 2 topontbijtjes met havermout

Havermout met rood fruit:

Mijn eerste receptje vond ik via één van mijn favoriete sites “Voedzaam & snel“. Tis dan ook een receptje wat vlot te maken valt en daardoor makkelijk ook doordeweeks vlot en snel op tafel kan verschijnen. I like!

Nodig: 
4 el havermout
180ml melk (of volgens eigen havermoutrecept)
(Bevroren) rood fruit
1 theelepel cacaopoeder

Doen:
Breng de havermout, samen met de melk en het cacaopoeder aan de kook. Roer af en toe en laat even sudderen. Voeg meteen ook de rode vruchten toe zodat ze licht oplossen in het geheel. Na enkele minuten bekom je een roos/bruine pap. Ziet er misschien wat raar uit, maar is een heerlijke variant om eens lekker af te wisselen! Smakelijk!

IMG_2710

Havermoutontbijt met peer en amandel

Voor het tweede receptje vond ik inspiratie op threegirlsonekitchen. Zij testen dit receptje uit in een samenwerking met Quaker Havermout. Origineel ging het dan ook om een receptje met een Quaker Oats Express kaneel pakje. Ik paste het recept hier en daar lichtjes aan (ik had enkel “gewone” havermout in huis) en maakte er deze versie van:

Nodig:
havermout (4-tal eetlepels)
180 ml melk
1 peer
4 dadels (in stukjes gesneden)
handje grofgehakte amandelen
een halve theelepel koekkruiden (kan ook meer, maar ik vind dit héél snel te straf doorsmaken)
1/2 theelepel vanille essence
Griekse yoghourt (dikke eetlepel)
kokosvlokken ter afwerking
scheutje ahornsiroop

Doen:
Breng de melk aan de kook, samen met de koekkruiden, de vanille, de dadels en de amandelen. Schil en snijd de peer in stukjes. Zodra de melk kookt, voeg je de havermout toe. Roer af en toe en laat even doorkoken tot je een lekkere havermoutpap bekomt. Voeg tenslotte de peer toe en laat nog even mee sudderen. Serveer de pap in een mooi potje en werk af met een toef Griekse yoghourt. Dit zorgt voor een romig effect en past er echt héérlijk bij! Garneer met kokosvlokken en een paar gehakte amandelnoten en tenslotte nog een scheutje ahornsiroop. Sit back en enjoy dit heerlijke, feestelijke ontbijt!

IMG_2845 IMG_2846 IMG_2847

Op het eerste zicht lijkt het veel werk en veel ingrediënten, maar uiteindelijk stond het toch vrij vlot op tafel. Toch zou ik dit receptje eerder houden voor op een vrij dagje of in het weekend. In ieder geval: een echt topgerecht wat mij betreft!

Smakelijk!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *