4 jaar Ellis!

Mijn lieve Ellis,

DSC_0346 IMG_2676

4 jaar ben je er alweer vandaag. 4 jaar lang, mijn ongelooflijk, geweldig, fantastisch, tweede kindje. Je blijft verbazen op alle vlakken. Het begon al, met je verwonderlijke conceptie. En ook in mijn buik maakte je het ons spannend en sloeg je ons met complete verbazing. Toen we, na een slechte nekplooimeting door de dokters zwaar onder druk werden gezet om een punctie te laten doen, gaf jij mij het vertrouwen om mijn buikgevoel te durven volgen. Je liet ons namelijk zelf weten en zien dat alles oké was. Je zwaaide even en stak een dikke duim omhoog. Ik wist het daar en dan: jij was een topkind! We lieten de punctie voor wat het was en telden af naar jouw komst. Een week en half voor je uitgerekende datum zei ik nog dat ik jou nooit 40 weken zou kunnen voldragen. Je was letterlijk te groot voor mijn buik. Ik voelde je overal, mijn buik werd te klein. Niet veel later was het dan zo ver. Jij kwam er aan. Op 39 weken lag je in mijn armen. 4kilo530 en 55cm groot. Wat was je schattig en mooi.

We hadden enkele intense jaren met jou, maar het laatste jaar veranderde veel. Je gaat zo graag naar school, bent super leergierig en maakt graag werkjes. De uitdaging doet je goed en je bent duidelijk in je nopjes. Alles werd rustiger en dan vond ik ook nog jouw handleiding. Een boek dat over jou geschreven leek. Ik haalde er wat tips uit en ik merkte al snel een groot verschil. Je werd blijer, liever dan lief en rustiger. We leerden je omgaan met je intense gevoelens en met enkele kleine truukjes lukt het nu beter om de dagen door te komen zonder een intens boze of droevige Ellis.

Je bent een pienter meisje. Eager to learn en een echte ontdekkingsreiziger. Je kan super geconcentreerd spelen en uren opgaan in rollenspelen en fantasie spelletjes met je zus. Jouw zus, jouw grote held, steun en toeverlaat. Jullie spelen en ontdekken samen de wereld. Met weinig ruzie en veel plezier en gegiechel. Tis zo schoon om te zien, ik ben zo blij dat jullie elkaar hebben.
IMG_2551 IMG_2538

Ik hou ook mijn hart vast, voor volgend schooljaar. Dan gaat Jools naar het eerste leerjaar. Een ander gebouw, een andere speelplaats, andere naschoolse opvang. Je zal dus op eigen benen moeten leren staan. Geen zus die dingen voor je oplost. Misschien zal het ook wel goed zijn om een beetje los te komen van elkaar. We zullen zien…ik ben alvast benieuwd.

Jouw vierde levensjaar beloofd een geweldig mooi jaar te worden. Met veel quality time en massa’s nieuwe indrukken. Een lange reis naar Canada met de mobilhome, een weekje onder de Spaanse zon en hopelijk nog veel andere leuke herinneringen. We kijken er zo hard naar uit, we tellen zo hard af!

Blijf wie je bent. Mijn lieve, fearless durfal. Mijn verbazende, verassende geweldige vierjarige. Mijn Ellis, mijn popje. Mijn lief, mijn konijntje. Mijn engeltje, mijn koekje. Mijn zorgen, mijn verliefde hart. Mijn blijheid, mijn wonder. Mijn Ellis, mijn alles.

IMG_2691 DSC_0289 DSC_0268

Dikke verjaardagskussen van ons allen.
XXX

3 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *