Zondag is en blijft bakdag hier. Beetje experimenteren, gezonde snacks voor in de week klaarmaken, iets lekkers om gezond te ontbijten, een vieruurtje…oude en nieuwe receptjes testen. I love it.
Afgelopen zondag maakte ik een nieuwe versie van “gezondere eierkoek”, een beetje een improvisatie van twee recepten bij elkaar. En lekker dat het was…Een echte aanrader!
Nodig voor 6 stuks:
2 grote eieren
2 el maple syrop (of agavesiroop kan ook)
100g amandelmeel
lijnzaad (beetje op gevoel gegoten. Je mag veel spikkeltjes zien)
snufje zout
(optioneel) 1 theelepel Lucuma poeder (voor extra energie!)
Doen:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de eieren met de siroop tot een luchtig geheel (en proef gerust is, want mm, dat is al lekker!), dit kan een tiental minuten duren. Hoe langer, hoe luchtiger, hoe beter.
Voeg het amandelmeel samen met het lijnzaad, lucuma en een snufje zout en spatel dit voorzichtig door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier (of zoals hier: een siliconenmatje) en leg 6 gelijke (vrij grote) hoopjes deeg. Ze mogen vrij dicht bij elkaar liggen, want ze groeien niet bij het bakken. Bak de eierkoeken in 10 a 12 minuten goudbruin en geniet zonder schuldgevoel van een heerlijk vieruurtje!!
lijkt me heerlijk!
Echt lekker vonden wij! Vooral nog zo’n beetje warm, dus ideaal voor op een vrije dag.
Deze wil ik zeker eens uitproberen, volgende zondag waarschijnlijk 😉
Je kan er eventueel ook nog wat bakpoeder aan toevoegen, dan worden het iets dikkere koeken….Tis maar wat je zelf het lekkerste vindt.