Healthy baking: recept voor gezondere eierkoeken ofte: spelteierkoeken met lijnzaad!

Via Instagram zag ik een foto passeren van een lekkere koek met lijnzaad. Het bleek om gezondere eierkoeken te gaan van Makescakenotwar te gaan.

Het recept bleek super simpel, het resultaat lekker. Just the way we like it. Net zoals het recept suggereerde deed ik er bij een paar koeken nog wat cacao bits op, maar ik blijf dat maar iets vies vinden. Jools vond de koek met chocolade dan weer wél heel lekker. Voor ieder wat wils dus.

Voor het gemak deel ik het recept hier ook even, maar all credits to her dus!

IMG_1392 IMG_1394

Nodig:
2 eitjes
50 gr kokosbloemsuiker
100g speltbloem
1,5 tl bakpoeder
1 el lijnzaad
Snufje zout
1 th citroensap
koek en/of speculaaskruiden (naar eigen wens, ik deed er vrij veel speculoos bij)

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop het eiwit stijf. Voeg langzaam aan de suiker toe en blijf kloppen. Mix de dooiers door het mengsel en ten slotte voeg je langzaam de bloem, het bakpoeder, de speculooskruiden, het zout en het citroensap toe aan het beslag.

Bekleed de ovenplaat met bakpapier en giet cirkels van het beslag uit. Laat voldoende plaats tussen, want ze groeien nog wat tijdens het bakken. Hier pasten er net 6 op het vel. Naar keuze voeg je dus nog wat cacaobits toe. Bak ze lekker goudbruin in een 13-tal minuten.

Smakelijk!!

 

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *