Recept: Lekkere, gezonde kokoskoekjes!

De laatste weken kocht ik een aantal boeken rond bakken zonder suiker. Eén ervan was Gezond Bakken van Amber  Albarda. Regelmatig blader ik door al mijn boeken en bijna altijd eindig ik met één van haar recepten. Ik maakte al: Vijf minuten koekjes (waarvan het lief vroeg waarom ik hoopjes mest gemaakt had, maar ze vervolgens dus wel binnen een half uur op waren), een appel-kokoscake die lekker maar wel wat bio smaakte en nu kokoskoekjes dus. Na mijn foto op Instagram en Facebook kreeg ik meteen de vraag om het receptje te delen, dus bij deze….Wie meer van dit gezonde lekkers wil: één adres! Buy this book, it’s good!

Nodig:
180g kokosrasp
2 el kokosolie, gesmolten
50 ml ahornsiroop (of lichte agavesiroop)
50 amandelmeel
2 eieren
2 tl Vanille-extract

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Doe de kokos, kokosolie en ahornsiroop in een grote kom en schep om. Voeg het amandelmeel toe. Klop de eieren los en voeg ze samen met het vanille-extract toe aan de kom. Kneed tot een mooi deeg en vorm er balletjes mee. Leg ze op het bakpapier en druk ze een beetje plat. Zorg dat de randen mooi rond zijn. Bak de koekjes in een 15-tal minuten goudbruin.

IMG_1219 IMG_1220

Ze zijn echt lekker én je huis ruikt er heerlijk van. Ze bevatten veel goede vetten en eiwitten en bovenal zijn ze lekker knapperig. Wij vonden ze allemaal héél lekker. Benieuwd wat jullie er van vinden. Laat je eens iets weten als je ze ook gemaakt hebt? Katleen? Cathérine? 🙂

7 comments

 1. Ziet er idd goed uit. Ik heb steeds de indruk dat die suikervrije bakboeken dan zo van die tagatesse en van die toestanden gaan gebruiken. Maar dit boek valt precies goed mee. Even opsnorren.

  1. Dat is echt verleden tijd hoor Sara! Er zijn nu echt veel leuke boeken die niet met zo’n producten werken. Hier zelfs niet met Stevia enzo. Wel kokosbloemsuiker, amandelmeel, havermout,enz….Echt wel lekkere dingen mee te maken!

    1. ahhh kei fijn dat je dat even laat weten! En laat je maar goed gaan: ze zijn echt het lekkerste als ze nog wat warm zijn 🙂
     Ik test op dit moment een ontbijt havermoutcake uit én speltkoekjes met dadel en walnoten (al werd dat hier: gemengde noten en zwarte chocolade) 😉

     1. Oh, die laatste… Ik zag ze al op je fb verschijnen en dacht toen nog dat dat wel heel lekker zou zijn met zwarte chocolade. 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *