5 App’s die ik niet zou kunnen missen!

Feedly: een app die de meeste mensen wel zullen kennen, maar voor het geval er toch nog onwetenden zijn out there, kan ie toch niet ontbreken. Feedly! De app waarin ik al mijn te-volgen-blogs in bewaar. Zodat ik makkelijk en snel alle nieuwe blogupdates kan volgen. Zodat ik nooit zonder leesvoer zit en zodat ik nooit leuke blogs uit het oog verlies. Even investeren in het inputten van alle gewenste bronnen en dan lezen maar. Zo’n app waarvan je niet meer weet hoe je het ooit zonder deed.

IMG_9968

Wunderlist: “niet meer weten hoe je het ooit zonder deed, telt zéker ook voor Wunderlist. Ik ben normaal niet zo’n lijstjes mens, maar deze app vind ik zo gemakkelijk! Het grote voordeel is dat je lijstjes bijzonder vlot kan delen met anderen en dat die dan overal up to date blijven. Zo hebben wij dus een lijstje “boodschappen”. Zodra we iets merken dat aangevuld of gekocht moet worden, vullen we het aan in ons lijstje. Doe je boodschappen, dan vink je aan wat je gekocht hebt, en ook bij het lief verdwijnen die items van de lijst. De app houdt ook bij welke items er ooit op het lijstje stonden dus als iets alweer op is en aangekocht moet worden is het snel weer op de lijst gezet. Zo gemakkelijk?! Ik zou nooit meer zonder kunnen….Ondertussen gebruik ik Wunderlist ook al om alle “echt gezegd” dingen in bij te houden, films die ik tegenkom in boekjes die ik graag’s wil zien, kerstfeest-boodschappen, enzo….

IMG_9972

Keepy: over keepy schreef ik eerder al, maar het is duidelijk: Keepy is een keeper hier (hohoww, the pun!) Geen schuldgevoel over het weggooien van tekeningen en werkjes (die hier in massaproductie aangemaakt worden). Een foto, keepy, klaar! En oma en papa kunnen makkelijk meekijken. Everybody happy dus!

Day One: ook over deze app schreef ik al eerder’s, maar toch kan hij niet ontbreken. De liefde duurt nu al zo lang. Ik blijf het goed bijhouden en hoe langer ik het doe, hoe fijner ik het overzicht vind.

IMG_9971 IMG_9970 IMG_9969

Chrome Cast: wij keken altijd al veel tv via onze computer. In Plex stonden een aantal films en series en via een oude mac mini keken we dan op tv. Sinds de komst van Netflix wouden we dat allemaal wat makkelijker maken en dus kwam Chrome Cast in ons leven. Wat een gemak, wat een zaligheid! Zonder enige moeite kunnen we nu muziek, video en data naar onze tv sturen, vanop onze iphone, ipad of laptop.

Soms vraagt een mens zich af….hoe we t in godsnaam zolang zonder deden….
Wat zijn jullie all time favorites?

2 comments

  1. Wij zouden goed overeenkomen op app-vlak 🙂 alleen day one heb ik getest en slechts enkele maanden volgehouden. Doe het nu wel al een jaar op papier. Bij mij zou Instagram in mij top 5 staan, zó leuk.

    1. oh ja, tuurlijk!! Instagram eigenlijk ook écht wel, maar die vind ik al zoooo normaal dat ik er niet meer bij nadenk dat mensen dat niet zouden kennen of gebruiken 😮

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *