Momenteel…over vakantieplannen en (nog steeds) gezonder eten!

Werk: blijft druk en afwisselend, just the way i like it. Komen Eten loopt (seizoen 13 al ondertussen), het programma met Karen zit er voor mij op en ondertussen zitten we volop in de opstart van een aantal nieuwe programma’s. Met één daarvan ben ik actief bezig, dus de dagen vliegen voorbij. Bovendien vier ik deze maand mijn 10 jaar in het vak en da’s toch wel bijzonder vind ik…..Ook het lief zit nog volop in draaiperiode en aangezien hij voor de opnames steeds met mobilhome aanwezig moet zijn en dat dat dan ook vaak nog’s in het verre West-Vlaanderen is, slaapt hij regelmatig ter plaatse. Ik ben ondertussen vlotjes gewend aan het single parenting en heb al een paar overlevingsstrategieën uitgewerkt. Dus dat gaat gelukkig iets vlotter….Daarover later meer 😉

Vakantieplannen: het is een toevallige samenloop van omstandigheden, maar plots zitten wij met drie tripjes in het vooruitzicht. De ene (Canada) al groter dan de andere (Oudejaar in Londen en trouwfeest in Spanje!). Daardoor wordt er hier geboekt en gepland dat het geen naam heeft. Canada werd officieel geboekt en vastgelegd (jeuj!), het ouderschapsverlof werd aangevraagd én goedgekeurd. Nu zoeken we nog: overnachting in Amsterdam (de avond voor ons vertrek vanuit Schiphol…tips zijn welkom!) én een leuk huisje/appartement voor de eerste vier nachten. We wouden sowieso een aantal dagen in Vancouver blijven en het leek ons toch fijner om een jetlag te overwinnen in een huis met aparte ruimtes (ipv in een mobilhome). Ook hier zijn tips welkom. Voor Londen boekten we al een restaurant voor oudejaar én voor de dag erna. I think it’s gonna be good!

Kerstmis: wie mij volgt op Instagram zag het al: ik heb valsgespeeld…Ik kon het plots niet meer houden en ben woensdag halsoverkop een kerstboom gaan kopen. Vriendin J is een groot kerstboom talent en toen zij op bezoek was, ging ik er plots all the way voor. Ik besloot te gaan voor een fake exemplaar (hoera! Geen gedoe en gezeik met naalden overal!) van maar liefst 2m10….Alle kerstversiering moest er aan geloven en ik denk dat het de allermooiste boom is die wij ooit gehad hebben in onze crib. Er liggen zelfs al een massa pakjes onder, dus op dat vlak zijn we mega goed bezig. Hebben jullie al een boom staan en pakjes liggen? Ik ben alvast benieuwd….

IMG_9767  IMG_9803 IMG_9809

Gezien: via het werk kon ik gratis naar The Best of Me en man ik vond dat een geweldig ***film. Ik ben sowieso niet zo romantisch aangelegd, maar man, dit verhaal was toch wel ver gezocht. Als mijn dochters met zo’n beeld van romantiek zullen opgroeien, dan hebben ze een probleem, dacht ik nog….Bovendien leek de cast totaal niet te kloppen. In de flashbacks speelden 30-ers jonge studenten en waren de jongeren even oud als hun ouders, wat op den duur redelijk lachwekkend was vonden wij….Bespaar u dus de centen en ga naar een andere film kijken! Tenzij ge James Marsden een hot ding vindt, dan kunt ge lekker een uurtje staren. Gelukkig was er wel mega cute, grappige popcorn. Of ben ik de enige die dat vind/ziet?
IMG_9588
#iseefaces en vooral ook #moehaha! Allé, serieus: kijk! Hij zwaait zelfs!

IMG_9589

Healthy stuff: nog altijd goed bezig! Hoezee! Ik blijf experimenteren met allerlei receptjes, al valt me wel op dat havermout en banaan redelijk vaak terugkerende elementen blijken. Nu bereid ik mij voor on taking it to another level. Ik sloeg al een paar receptjes op en kocht en bestelde amandelmeel en speltbloem….Zo hoop wat variatie in mijn baksels te brengen. Ik hoop ook vurig dat de kerstman mijn blog leest en mij zo het boek “gezond bakken” bezorgd, want ik mis het bakken op zondag wel. Verder blijft het mij verbazen hoeveel energie je krijgt door beter te eten (en vooral suiker te minderen).

IMG_9540 IMG_9565 IMG_9582

Oké…hier ging het even mis, toen we de lekkere havermout appel “taartjes” pimpten met vanille ijs. But hey, we’re only human too….toch?

Freestyle ontbijtje met granola/superfoods/rode vruchten/griekse yoghourt/honing #jummers!

IMG_9583

Guilt-free chocolade cakejes zonder suiker (lekker!):

IMG_9694

Ook lekker en goed bevonden:havermout appelkoeken:

IMG_9695 IMG_9696

En het leuke is dat de kinderen vlotjes meedoen en zelf ook genieten van al mijn ochtendlijke smoothies en suikervrij lekkers: IMG_9827

MMMM….Zeg nu zelf? Ziet er toch allemaal niet slecht uit, hé? Wat is jullie favoriete guilt-free smulreceptje? Ik lees het héél graag in de comments!

Fijne aanloop naar Kerstmis y’all!

2 comments

  1. Ik zit hopeloos achter op bloglovin dus ik zie deze post nu pas. DIE POPCORN :’) :’) :’) Ik heb weer genoten van Komen Eten, ik ben blij dat het alweer een paar seizoenen terug oude stijl is. Vooral Aloïs was onvergetelijk, ik kan mij voorstellen dat je als redacteur of producer meteen denkt “dit is tv-goud” als je die man leert kennen. Ik ga vanaf 5/1 (zag het niet zitten om de feestdagen suikerloos door te komen) ook weer suikervrij, dus als je goeie en vooral simpele recepten hebt mag je die altijd doorgeven. Fijne feestdagen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *