Tip voor de Sint? Kapitein Winokio’s grote notenboot!

Vorige week kreeg ik een fijn mailtje in mijn mailbox. Of wij geen goed testpubliek in huis hadden om de nieuwe DVD van Kapitein Winokio te reviewen? Euh…Ja!

Toeval wil dat Jools en Ellis net compleet hooked zijn aan de liedjes en cd’s van de Kapitein. Via De Morgen kochten we al’s een hele reeks CD’s (Proeft, Speelt, Lacht en Danst), maar op dat moment waren ze er nog een beetje jong voor.  Tot een paar maand geleden. Toen waren ze plots compleet zot van de stop-dans, waarbij we samen door de living dansen en iedereen moet stoppen als de muziek stopt. Wie toch beweegt, mag je een pitske in de poep geven. Hilariteit alom dus!

IMG_9449

De timing zat perfect, want ik ging zaterdag een dagje op pad met vriendinnen, dus ook het lief was blij dat er wat extra entertainment was voorzien. Tijdens het koken knalde de DVD in de speler en had vervolgens een twee uur geen last meer. Met open mond en opperste concentratie keken ze de hele dvd in één ruk uit. Een unicum, want het zijn eigenlijk niet zo’n tv-kijkers hier. Af en toe wat filmpjes op de i-pad of een aflevering van Prinsessia. De rest interesseert hun niet zo. Zelfs de aankomst van Sinterklaas waren ze na een half uur al beu.

Niet bij “Kapitein Winokio’s grote notenboot dus”! Ze zongen mee, dansten en deden druk van “hoofd, schouder, knie en teen”. Toen ik thuis kwam vertelden ze enthousiast verhalen over de kapitein en zijn avonturen. Over Mevrouw Poes en de muziekmatrozen. Hoe ze muziek maakten en wat er allemaal gebeurde. Want tijdens de reis krijgt de Kapitein aan boord brievenpost: brandende vragen van kinderen die een antwoord verdienen in de vorm van…een liedje!

IMG_9451 IMG_9450

Op de DVD staan tien liedjes met Bart Peeters, Stijn, Eva De Roovere, Isolde Lasoen en nog meer. Een plezier voor kleine kapoenen én hun ouders….Want stiekem keek het lief ook een beetje mee uit de keuken en ook hij knikte goedkeurend bij navraag. Ik wacht op een volgend vrij momentje en dan installeer ik mij gezellig mee in de zetel. Ik wil namelijk ook graag een kijkje nemen op de notenboot!

Wie nog op zoek is naar een leuk kadootje voor Sint of Kerst weet dus alvast wat kopen: een fijn dvd-tje waar je zelf ook graag naar meekijkt en waar je kinderen super vrolijk van worden. Wat wil een mens eigenlijk nog meer?

Meer info op de site van de kapitein himselve….Wie een preview wil, kan terecht bij Ketnet. En wie helemaal overtuigd is, kan de DVD oa kopen bij Bol.

Met dank aan Sony Music Belgium en Walkie-talkie!

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *