Gezonder eten: de testfase!

Om de zoveel jaar heb ik zo’n periode waarin ik volledig tilt sla in een bepaalde richting. Toen ik een tiental jaar geleden vegetariër werd bijvoorbeeld, kocht ik 30 kookboeken, testte ik alle vleesvervangers uit en schepte ik massa’s plezier in het experimenteren met nieuwe recepten.

Ik denk dat ik het nu weer zitten heb, want vandaag heb ik mij verder verdiept in het “gezond eten” plan. Ik surfte nog wat verder rond op mijn inspiratiesites, ik ging naar de bioshop én checkte het superfoods-assortiment van Kruidvat en Hema uit. Want wisten jullie dat eigenlijk al? Dat zelfs die winkels dat in hun assortiment hebben tegenwoordig? Helaas is onze Hema hier te klein en verkopen zij het niet, maar de grotere winkels (en de webshop) bieden het wel aan. Bij Kruidvat vond ik eindelijk kokosolie en kocht ik ter experiment kokosvezels en cacaonibs. Ze hebben ook nog maca poeder en henep vezels enzo, maar dat is voorlopig nog een stap te ver voor mij.

Daarna ging ik nog wat snuisteren in de Standaard Boekhandel kookboeken sectie, maar ik besloot te starten met wat online te vinden is (en oké ja, een kerstmis wishlist te maken).

Eens thuis sloeg ik aan het koken en experimenteren. Ik ging voor: chocolade-kokosballetjes, en chocolate chips havermoutkoekjes. Ook onze all time favorite energierepen werden weer gemaakt, met wat meer ruimte voor experiment. Ik pimpte ze deze keer nog met wat cacaobits en kokosvezels en het kleine proevertje dat ik al had smaakte alvast ongelooflijk lekker!  En  hoezee: voor het eerst kon ik ze écht in repen snijden! Echt een topdag dus!

Ik deelde heel wat foto’s online en kreeg al langs alle kanten de vraag naar recepten. Bij deze verwijs ik dus naar de oorspronkelijke sites en deel ik hier zelf nog’s het recept van de havermoutkoekjes. Die waren namelijk héél makkelijk om maken én lekker. De kokosballetjes waren iets minder mijn ding, maar ik ben eigenlijk ook geen kokosfan, dus laat mij u niet tegenhouden om ze zelf te proberen.  pimpte ik mijn favoriete energiereep deze keer dus nog met wat cacaobits en kokosvezels en het kleine proevertje smaakte alvast ongelooflijk lekker!

Nodig:
2 bananen
80 gram havermout
40 gram chocolade (80%+ cacao)
1tl kaneelpoeder

Doen:
Verwarm de oven op 180 graden.
Pel de bananen en plet ze met een vork tot moes. Voeg de havermout en kaneel toe en meg goed. Snij de chocolade in brokjes en meng door het mengsel. Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier nu kleine hoopjes van het mengsel op. Druk ze goed aan, zodat de koekjes mooi aan elkaar zullen plakken. Met deze hoeveelheden krijg je een 7 a 8-tal koekjes. Zet 25 a 30 minuten in de oven, laat even afkoelen en smullen maar!

All credits to: voedzaam en snel! Voor massa’s andere lekkere recepten: check hun site! En tot dan: SMAKELIJK!
Hierbij nog wat foto’s van mijn culinaire woensdag:

Banaan/dadel/havermout/frambozen smoothie als ontbijt:

 

IMG_9382

 

Shoppingbuit uit het Kruidvat en bioshop:

IMG_9386

10-uurtje: speltbrood met butternutsoep:

IMG_9387

 

Havermout koekjes:
IMG_9395 IMG_9396IMG_9411

Kokosballetjes:
IMG_9398

 

Le chef du parti du jour: little Miss Jools:
IMG_9404 IMG_9409

 

Mijn energierepen (nog niet versneden, obviously):
IMG_9413

En mijn avondeten: avocado/garnaal/speltbrood

IMG_9433

Jullie in koor: “amai gij zijt kei goed bezig”
Ik: “i know, en écht het is een aanrader! Bye bye energiedipjes en hallo jummie food!!”

Zin om mee te doen? Klik wat rond, koop massa’s havermout en consoorten en ga aan de slag! Ik lees het graag in de comments!

1 comment

 1. Wij zijn er hier ook al een tijdje mee bezig maar niet zo gestructureerd en intens als jij.
  Wat we hier ook aan onze havermout of granola toevoegen ‘s morgens is chiazaad en gojibessen.
  Ik probeer ook eens de cacaonibs en kokosvezels uit.

  Acaisap heb ik eens meegebracht uit de biowinkel maar dat was niet echt te drinken en heel duur.

  Ik blijf meelezen en ga je havermoutkoekjes zeker eens uitproberen.

  Bedankt om te delen !

  Groetjes
  Natalie

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *