Mijn 4 grootste inspiratiebronnen voor gezonde snacks en ontbijtreceptjes!

Omdat ik langs verschillende kanten vragen krijg over mijn gezonde snacks en maaltijden, deel ik hier graag mijn 4 grootste inspiratiebronnen met jullie. Op nummer één kon maar één blog staan en dat was:

Uit Pauline’s keuken: super leuke site, bomvol recepten en gerechtjes. Bij haar ontdekte ik de gezonde havermoutrepen die hier een geweldig succes zijn! Als reep, maar ook als granola bij het ontbijt! Ik paste het recept een beetje aan naar eigen zin én naar eigen nood. Pauline gebruikt 40 gram honing maar op die manier lukt het mij echt niet om een vaste massa te verkrijgen. Ik doe dus iets meer honing (en zelfs een beetje agavesiroop) om de boel aan elkaar te laten plakken. Hierbij mijn versie van het recept:

Havermoutrepen:
150gr dadels
50 gemengde noten
150g havermout
50g honing (eventueel zelfs nog een scheutje agavesiroop)
2el olijfolie
2 el water
(voor de liefhebbers: pure chocolade van minstens 80% cacao)

Doen:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwijder de pitten uit de dadels en pureer ze glad in de keukenmachine met 2 el water. Hak de noten grof. Meng ze met de havermout en de dadels in een kom. Verwarm de honing kort in de magnetron en voeg, samen met de olie bij het havermoutmengsel. Ik voegde ook nog wat heel donkere chocolade toe, maar dit kan je natuurlijk wel weglaten. Meng heel goed door elkaar en giet in een met bakpapier beklede ovenschotel. Duw het mengsel goed aan, zodat je een vaste massa bekomt. Bak in een 25 a 30 minuten af. Laat afkoelen en snijd in repen.

IMG_9352

2. Bij Feel Good By Food haalde ik mijn receptje voor een heerlijke banaan- frambozen havermout smoothie. Super lekker, vullend en voor herhaling vatbaar. Super handig hiervoor zijn trouwens de doosjes diepvries fruit die je bij Albert Heijn kan kopen. In mijn diepvries zitten standaard doosjes frambozen en “zomers rood fruit”. De andere ga ik zeker ook nog testen. Altijd lekkere frambozen in huis, goed voor in smoothies, bij plattekaas of bij granola en yoghourt. En nu dus ook voor smoothies!
IMG_9340

3. Bij Voedzaam & Snel haalde ik al het idee van mijn banaand-avocado smoothie en ook mijn receptjes voor havermoutpannenkoekjes haalde ik bij hen. Lekker dat die waren zeg?! Eieren, banaan en havermout en hups: lekkere en gezondere pannenkoeken, die dan ook nog’s super goed vullen. Voor mij met rode zomerse vruchten (uit de diepvries) en wat agavesiroop. De kinderen aten ze met honing en met kokosbloemsuiker. Kwestie van de gezondere lijn door te trekken natuurlijk.

IMG_9329

4.Ook bij de hapjes princess wil ik een massa recepten uitproberen. In haar motto “dont eat less, eat better” kan ik mij helemaal thuisvinden. Hoog op de to do list staat oa dit receptje. Quinoa in een ontbijt. Ik ben ZO benieuwd!!! Om aan mijn quinoa goesting te voldoen maakte ik dit weekend al een quinoaschotel met brocoli en zoete aardappel. Altijd lekker, maar toch mist het net iets vinden wij. Vorige keer vulde ik aan met gehakt (maar dat vind ik dan ook weer zo zonde), nu maakten we er scampi’s  met een kokoskorstje rond bij, gewoon omdat die nog in onze diepvries zaten. Maar lekker dat dat was! Perfecte aanvulling vonden wij!

IMG_9346

Voor alle receptjes geld dat ik er telkens zo’n beetje mijn eigen slag aan geef. Zo kocht ik in de bioshop een zak met lijn-, zonnebloem-, pompoen- en sesamzaad en gojibessen gemalen. Makkelijk om ook overal doorheen te draaien: in de smoothie, bij de muesli, en zo meer. Het voordeel van al deze snacks is, zoals gezegd meer energie, maar ook veel minder zin en drang naar zoet. Ik ben nooit goed in dingen volhouden, maar deze keer ben ik toch héél enthousiast! Benieuwd hoe lang het deze keer zal duren 😉

En jullie? Kennen jullie nog blogs of sites met gezonde recepten? Wat is jullie all time favoriete guilt-free snack of maaltijd? Ik lees het heel graag in de comments!

3 comments

  1. Fantastisch Jessie, bedankt! Mijn collega heeft het kookboek van Rens Kroes (de zus van Doutzen). De teksten zijn wat onnozel maar de recepten heel lekker en verantwoord en suikervrij. Zeker een tip dus.

Leave a comment

Your email address will not be published.