Momenteel: veel dromen én plannen!

Dromen/plannen: Dromen én plannen maken,  dat moet toch gewoon the best combination ever zijn? We begonnen eindelijk met het plannen van onze Canada reis. Ik haalde een berg reisboeken uit de bib (ons eigen gekochte boek bleek plots totaal verdwenen?!) en dus begonnen we met lezen. Samen op de bank, bedolven onder een berg reisgidsen. Af en toe een paragraafje voorlezen of elkaar aanporren en boeken wisselen om iets te lezen in het andere boek. Daarnaast een lijstje, met dingen die we willen zien, doen, meemaken. Een lijstje dat steeds meer vorm krijgt, dat steeds langer wordt. Wat een zaligheid toch, zo’n reis plannen.

IMG_8431

IMG_8664

En dan was er nog het lief zijn verjaardag. En weinig inspiratie voor een goed kado. Een financiële meevaller zorgde ervoor dat ik toch nog maar’s ging kijken hoeveel een tripje Londen zou kosten. Tot mijn grote verbazing bleek de Eurostar op oudejaarsdag de goedkoopste van allemaal. Dus plots, heel impulsief besloot ik toch maar een vervolg te breien aan onze “oudejaar in het buitenland” traditie. Een paar klikken later was het gebeurd. London baby!!!! Tips voor leuke restaurantjes zijn zeer welkom! Ik checkte al’s de site van Gordon Ramsay, maar die heeft blijkbaar super veel restaurants ondertussen. Mocht er iemand zijn die al ervaring heeft met één van hen: please inform me!! En voor de nieuwgierigen: Oudejaar 2014 was Parijs, 2013 was Parma!

IMG_8557 IMG_8559 IMG_8561

En als of dat allemaal nog niet genoeg is, kregen we nog een uitnodiging in onze mailbox voor een buitenlands trouwfeest! Met deze foto van de locactie (kwijl!):

IMG_8645
(dit is een slechte foto van mijn computerscherm, but you get the picture, right?)
Hoe kan je hier nu neen op zeggen? Het zal dus een druk jaar worden denk ik op reisgebied. En ik kan niet zeggen dat ik daar rouwig om ben….

Eten/dieten: Hier kan ik kort zijn en het houden op: vaak goed bezig, met veel smaak en goesting….

IMG_8656 IMG_8556

….maar helaas even vaak niet goed bezig. Want serieus: hoe illegaal lekker zijn die witte ijspralines van Leonidas die ge nu in de cinema kunt kopen? Het zou mij niet verbazen als jullie nu allemaal uitroepen: no way, what?!! Want die dingen liggen goed verstopt en redelijk onduidelijk verstopt in het diepvriesvakje van de snoep-en popcorn winkel, maar for real: lekker dat die zijn. Mét nootje, uiteraard! Go check it out!
IMG_8625

En verder speel ik nog met het idee om woensdag veggiedag in te voeren hier. Woensdag is de enige dag dat ik kook thuis (in het weekend doet het lief dat en op andere dagen eten wij warm op school en het werk. In een ver verleden was ik 6 jaar fulltime vegetariër, dus zo één dagje per week, dat moet toch lukken eigenlijk? Morgen duik ik mijn kookboeken in voor wat inspiratie. To be continued dus!

Herfstweer:
Het enige grote voordeel van oktober/november vind ik het feit dat onze katten elk jaar weer een soort van aanpassingsperiode lijken door te gaan. Plots worden ze mega knuffelig en aanhankelijk. Ik moet nog maar aanstallen maken om in de zetel te ploffen en ze zijn er al. Vooral Frank dan. Henri ligt meestal bij het lief…Maar Frank en ik, wij horen dan ook al vele jaren samen. Onafscheidelijk, dat zijn we:

IMG_8622 IMG_8522 IMG_8401

Werk gewijs kan ik kort zijn: druk en leuk. Nog altijd leuk met het nieuwe Karen-van-K3 programma én met de voorzichtige opstart van nog een paar andere programma’s. Afwisseling a go-go dus and that makes me a happy camper. Over kamperen gesproken: deze week is t weer van Camping week in Komen Eten. Altijd iets speciaal, you love it or hate is.

En verder tel ik rustig af naar December. De enige koude maand die ik nog enigszins kan apprecieren: Sinterklaas, een beetje sneeuw die de eerste keer nog een beetje leuk is en dan Kerst en vooral vakantie! November, dat hoeft voor mij meestal zo niet, maar kom, we zullen het er maar bijpakken zeker?

En jullie? Hebben jullie nog leuke reisplannen in het vooruitizcht? Of andere spannende verhalen?

2 comments

  1. Hey Jessie,

    toevallig ben ik deze week ook begonnen aan het plannen van enkele reisjes. Een citytripje met man naar NL om een tentoonstelling en goed resto mee te pikken. Voor de zomer ben ik Italië aan het verkennen. Gisterenavond een leuk huis met super uitzicht gespot, ik krijg er al kippenvel van. Voor de paasvakantie droom ik van Miami maar de vluchten zijn duur en misschien zijn de kids nog wat te klein om het te appreciëren. Voor 2016 heb ik Noorwegen al in mijn gedachten. Veel, heel veel dromen alleszins maar spijtig genoeg moet ik het budget ook in het oog houden. Ik ben trouwens de enige met reisplankriebels thuis, manlief laat me volledig mijn ding doen, maar ik heb wel geen klankbord.

    Plan je Canada voor 2015 ? Ik ben wel nieuwsgierig… Nog veel plezier ermee!

    BTW hoewel ik niet zo vaak kijk, ben ik een fan van Komen eten!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *