Zondag Bakdag: Cheesecake met aardbeien

Een hele week niets gepost. Het zijn niet mijn beste tijden zal ik maar zeggen. Mijn week was gevuld met hoofdpijn, vragen, nog meer vragen, onzekerheid en vermoeidheid. Mijn hoofd stond niet naar bloggen, ik las zelfs amper blogs van anderen.

Maar, omdat zekerheden belangrijk zijn in het leven, toch maar een zondag, bakdag. 😉
Mét aardbeien, haast u, nu ze nog te vinden zijn!

Nodig voor 8 personen:
500 g aardbeien
200 g koekjes (petit beurre of maria)
200 g ongezouten boter
11g gelatine blaadjes
1 vanillestokje
500 g volle plattekaas
200g suiker
200 ml room
Sap van 1 citroen

Doen:
Spoel de aardbeien en verwijder het kroontje. Doe de koekjes in de keukenrobot en maal ze fijn. Smelt de boter, voeg toe aan de koekjeskruimels en mix goed tot een kleverig mengsel. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en schep er de koekjesmix in. Duw stevig aan en zet 30 minuten in de koelkast.

Week de gelatine in koud water. Snij het vanillestokje overlangs en schraap het merg er uit. Doe ze samen met de plattekaas en de suiker in een kom en mix glad. Voeg de room toe en mix verder tot een lobbige massa.

Verwarm het citroensap, knijp de gelatine uit en los op in het sap. Voeg toe aan het kaasbeslag en stort het op de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad en schik de aardbeien er op. Zet minstens 2 uur in de koelkast (hoe langer, hoe lekkerder!)

Let wel: dit is een vrij grote portie! Voor een gewone zondag met z’n vieren thuis had ik alles gehalveerd en dan nog was het vrij ruim. Ik zou dit recept zo gebruiken voor een echte gelegenheid zoals een feest of zondags bezoek.IMG_6538 IMG_6540 IMG_6543

Smakelijk!

 

6 comments

  1. Dag Jessie, ik lees hier veel en post niet vaak, maar ik wil je nu toch even virtuele knuffel geven. Je bent een superstraffe madam en hoe jij in het leven staat en met je kinderen bezig bent: chapeau. Welke donkere wolken er nu ook boven je drijven, met jouw vechtlust blaas je die wel weg!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *