Zondag Bakdag: Schandalig lekkere brownies bakken, samen met kinderen!

Een paar weken geleden maakten wij een brownie voor de babyborrel van lieve Lizzie. Brownie, dat lust namelijk iedereen én bovenal: het is een makkelijk recept, wat je makkelijk samen met kleine kinderen kan maken. Zo waren ze a) een goed uur geëntertaind en b) super trots, want zij hadden iets lekkers gemaakt voor het eerste feestje van ons nieuwste familielid. Trouwe lezers zullen wel al weten dat ik een geweldige fan van win-win situaties ben.

Wil je ook eens smullen tot je er buikpijn van hebt? Here you go:

Nodig:
135 gram solo
140g pure chocolade
3 middelgrote eieren
225 g suiker
1tl vanille extract
40g bloem
2tl bakpoeder
25g cacaopoeder
55g walnoten

Doen:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de boter en de chocolade smelten au bain marie. Roer tot je een glad mengsel krijgt. Klop in een aparte kom de eieren met de suiker en de vanille tot het mengsel wat dikker wordt. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe.

Zeef de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en een snuifje zout over de kom en roer onder het beslag. Hak de walnoten fijn en voeg ook toe.

Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en bak gedurende 40 a 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de bakvorm en snijd in stukjes om te serveren. Heerlijk!!!

Voor wie inspiratie nodig heeft over hoe je dit aanpakt met kinderen nog een overzichtje van wat de kinderen deden: afwegen ingrediënten (met wat hulp natuurlijk). dingen samenvoegen en mengen. De noten in kleine stukjes breken/snijden. De bakvorm invetten en zelfs: afdrogen van den afwas.

Toen we het beslag in de bakvorm goten zei Jools nog: “Wauw, precies een wei van chocolade”. Ik kon alleen beamen….

IMG_5885 IMG_5890 IMG_5894 IMG_5895 IMG_5897 IMG_5900 IMG_5902 IMG_5905  IMG_5910 IMG_5914   IMG_5919  IMG_5925

Smakelijk!!!

4 comments

  1. Tiemen is onlangs doodziek geweest van brownie te eten… de huisarts vermoedt dat hij allergisch is aan de walnoten… dus ik ga dat eens proberen maken maar dan zonder de noten 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *