Zondag bakdag: Zomers dessertje: Avocado ijs!

Iedereen weet het ondertussen al: wij zijn hier mega fan van avocado’s. Met tomaatjes, met hardgekookte eitjes, met wat mayo, peper en citroen, in den oven of gewoon basic…. Vandaar kreeg ik plots een receptje in mijn mailbox met de vraag of ik het niet eens wou testen. Ik zag de titel en was meteen geprikkeld: ijs van avocado’s? Ja!!! Daar was ik echt wel benieuwd naar.

Het recept beloofde dat de combinatie van avocado, kokosmelk, room, limoen en een beetje suiker super verrassend zou zijn, dus echt ik was super benieuwd.

IMG_6295

Helaas was het origineel recept niet altijd even duidelijk (ontbrekende hoeveelheden, stappen die niet duidelijk waren), maar dit is wat ik er van maakte:

Nodig:
1 blik kokosmelk (er stond dus niet bij hoeveel je juist nodig hebt en of het dus een groot of klein blik moest zijn. Ik kocht een groot blik, maar gebruikte maar de helft ongeveer. Een beetje op’t gevoel en de smaak)
240ml slagroom
2 rijpe avocado’s
2 theelepels limoensap en de rasp van 1 limoen (maar die rasp heb ik geskipt)
60 gram suiker
Vormpjes om frisco’s te maken.

Doen:
Prak de avocado’s fijn met een pureestamper en meng met de suiker. Voeg de kokosmelk toe (een beetje naar eigen smaak en gevoel dus. Dan staat er in het recept dat je de slagroom moet toevoegen, maar ze spreken niet van opgeklopt of niet. Ik heb dus gegokt op opgeklopte slagroom, anders  bekom je toch nooit een lekker romig mengsel, lijkt mij? Dus: klop de slagroom op en meng bij het geheel. Doe tenslotte het limoensap (en naar keuze) de rasp erbij en roer tot je een mooi, romig geheel hebt.

IMG_6291

Giet het mengsel in ijsvormpjes en zet in de vriezer. De leuke ijsvormpjes die ik gebruikte komen trouwens uit de Wibra en kosten daar slechts 1,49 voor drie vormpjes. Daar kan je nu niet voor sukkelen, toch?

IMG_6294

En tenslotte nog een kleine tip (die ik een tijd geleden op een andere bog ook al las en nu atlijd toepas): zie hier de ultieme tip om altijd een goeie, lekkere, rijpe avocado te kiezen! Succes gegarandeerd!

Smakelijk en erg benieuwd wat jullie er van vinden, dus als je je ook waagt aan avocado ijs: please share your experience!

*Edit, na een reactie op de site, werd de hoeveelheid aangevuld, het gaat om 400 ml kokosmelk!

2 comments

    1. Ik vind het speciaal en wel lekker, maar blijf me afvragen of ik het nog ga maken…heb er ook beetje “zonde van zo’n lekkere gezonde avocado” om er iets ongezonds van te maken gevoel…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *