Quina/zoete aardappel/broccoli receptje!

Ik eet super graag quinoa, maar weet niet altijd goed wat er mee te maken. Eindelijk had ik een eerste succes-receptje.

T’is een eigen variatie op een recept dat ik via Pinterest vond. Ik deel hier mijn variant.

Nodig:

Quina (ik maakte voor drie de hoeveelheid die ze zeiden op de verpakking en had best nog veel over)
water
2 grote zoete aardappelen
olijfolie
1 ajuin
300 gram brocoli (of meer of minder naar eigen goesting)
2 grote tenen knoflook geperst
70 gram amandelen
Sojasaas of oestersaus

Doen:
Neem 75 gram quinoa en 240 ml water per persoon. Breng de quinoa samen met het water aan de kook. Zodra het kookt, het vuur zachter zetten en een tiental minuten laten doorkoken. Giet het resterende water af.

Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Zet ze in een ruime pan en giet er een 6mm water in (tot ze net bijna onderstaan. Zet een deksel op de pan en breng aan de kook op een middelhoog vuur, tot de aardappel gaar is (tiental minuten, afhankelijk van hoe groot de blokjes zijn natuurlijk). Verwarm de olijfolie in een pot en fruit de ajuin. Kook de broccoli gaar en voeg bij de gefruitte ui.  Zodra de aardappelen klaar zijn voeg je ze bij de broccoli en breng op smaak met de geperste knoflook. Laat nog even sudderen en voeg alles samen. Ik bakte ook nog wat gehakt en smeet dat mee in het potje, maar het is ook perfect te maken in veggie variant. Voeg tenslotte nog de amandelen toe en naar keuze wat soja-of oestersaus.

Het ziet er niet mega smakelijk uit, maar het is het wel! Probeer zelf maar’s!
IMG_4821 IMG_4822
Eten jullie vaak quinoa? Zo ja: succesreceptjes zijn hier zeer welkom in de comments!

Ik maakte mijn potje trouwens klaar in mijn “gloednieuwe” rommelmarkt aanwinst van dit weekend: een super mooie Le Creuset die ik scoorde voor 2 euro! Hoe cool is dat?

IMG_4775 IMG_4780

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *